ΞΕΚΙΝΟΥΝ οι συνεντεύξεις των 8 Τούρκων αξιωματικών για πολιτικό άσυλο

Οι αιτούντες είχαν περιθώριο επτά ημερών από την καταγραφή

​Ξεκινά σήμερα, όπως έχει προγραμματιστεί, η διαδικασία των συνεντεύξεων για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς από την Υπηρεσία Ασύλου στην Αθήνα.

Οι συνεντεύξεις διενεργούνται στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων που έχουν υποβάλει οι οκτώ αξιωματικοί για πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Οι στρατιωτικοί βρίσκονται από το Σάββατο, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής.
Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε η καταγραφή των αιτημάτων διεθνούς προστασίας των στρατιωτικών και σύμφωνα με τον νόμο οι αιτούντες είχαν περιθώριο επτά ημερών από την καταγραφή, προκειμένου να προετοιμαστούν για τη συνέντευξη.
Όπως προβλέπει η διαδικασία, αφού ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις, ο αρμόδιος υπάλληλος εκδίδει την πρωτοβάθμια απόφαση. Σε περίπτωση που είναι αρνητική, οι αιτούντες μπορούν να ασκήσουν προσφυγή, οπότε ακολουθεί η δευτεροβάθμια διαδικασία εξέτασης του αιτήματός τους.
Ωστόσο, όπως σας είχαμε ενημερώσει στο star.gr, οι Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Α��εξανδρούπολη, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τα επιχειρήματά τους. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως δεν είναι πραξικοπηματίες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top