Σκηνές απείρου κάλλους στο ΑΠΘ! Οι αναρχικοί αφού τα έσπασαν, σφουγγάρισαν και σκούπισαν!

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

​Ξεκίνησε χθες η αποχώρηση των μελών του "No Border Camp", οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

acaaccaac_471_355.jpg
Όπως αναφέρει το thestival, σήμερα μείνανε λίγα άτομα τα οποία ξεστήνανε τις σκηνές που είχαν απομείνει.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Νομικής Σχολής και της Σχολής Οικονομικών και πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ, οι υπεύθυνοι των Σχολών, κατάφεραν αργά χθες τη νύχτα να μπουν στα κατειλημμένο κτίριο.

auth1.jpg
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Γιώργος Δέλλιος, καταστράφηκαν ολοσχερώς, αφού παραβιάστηκαν, η πόρτα ασφαλείας του 3ου ορόφου της αίθουσας γενικών συνελεύσεων της σχολής, η πόρτα ασφαλείας 4ου ορόφου προς την ταράτσα.

auth3.jpg
Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Δέλλιο, καταστράφηκαν οκτώ πόρτες των τεσσάρων αιθουσών διδασκαλίας του 1ου ορόφου, η πόρτα ενός συγκροτήματος των αιρετών και μία πόρτα ενός γραφείου του τομέα ποινικών επιστημών, ενώ γράφτηκαν με μπογιές, σπρέι και ασφαλτόπισσα, διάφορα σε συνθήματα σε τοίχους, τζάμια και πόρτες.

auth5.jpg
Επιπλέον, με ασφαλτόπισσα έγραψαν συνθήματα στις προσόψεις των κτιρίων του Χημικού και του Βιολογικού.

"Αυτό που ζήσαμε στο Αριστοτέλειο αυ��ές τις δέκα μέρες, είναι ότι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, μέσα στο κέντρο της πόλης, τελούσε σε μια ομηρία και είχε μεταβληθεί σε ένα γκέτο, το οποίο είχε τους δικούς του νόμους και κανόνες, τους δικούς του μηχανισμούς επιτροπής με συνεχείς απειλές του τύπου ανοίξτε και θα τα σπάσουμε", δήλωσε ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

auth7.jpg
Στην ανακοίνωση της νομικής σχολής του ΑΠΘ τονίζεται πως:

''Από την εικόνα που υπάρχει φαίνεται ότι οι καταληψίες είχαν εγκαταστήσει μαγειρείο κάτω από τα παράθυρα των αιθουσών διδασκαλίας του 1ου ορόφου, χ��ησιμοποιούσαν τις τουαλέτες όλων των συγκροτημάτων του 1ου, 2ου και 3ου ορόφου και κοιμόντουσαν μέσα στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων και τελετών της Σχολής.

Ακόμη είναι φανερό ότι οι καταληψίες γνώριζαν πολύ καλά τους χώρους του κτηρίου, εκτελούσαν μεθοδικά συγκεκριμένο σχέδιο με τις κινήσεις τους, για κάθε μια από τις οποίες διέθεταν κατάλληλο εξοπλισμό (ψαλίδια, κόφτες, λοστούς και λοιπά εργαλεία διάρρηξης), είχαν στρατιωτικού τύπου οργάνωση και πειθαρχία και εντυπωσιακούς οικονομικούς πόρους (εξέδρες, σκαλωσιές, ντουζιέρες, χημικές τουαλέτες, καθημερινή τροφοδοσία με φορτηγά, ελληνικά και ξένα, καθημερινές μεταφορές με μεγάλο αριθμό λεωφορείων).

Κατά την αποχώρησή τους οι καταληψίες αποδύθηκαν σε προσπάθεια «εξωραϊσμού» των ενεργειών τους, με σφουγγάρισμα και επιχείρηση απομάκρυνσης των σκουπιδιών. Ωστόσο ακόμη και τώρα υπάρχουν εγκατεστημένα στα πάρκα του ΑΠΘ πάνω από 30 αντίσκηνα με αρκετό κόσμο''.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top