Προθεσμία αναμένεται να ζητήσουν την Τετάρτη οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί

Την Τετάρτη ξεκινούν οι συνεντεύξεις τους για πολιτικό άσυλο

Προθεσμία αναμένεται να ζητήσουν την Τετάρτη οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί
Οι συνεντεύξεις για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, των 8 Τούρκων αξιωματικών, θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη. Έως τότε, οι στρατιωτικοί θα βρίσκονται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, θα ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τα επιχειρήματά τους. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως δεν είναι πραξικοπηματίες.
Οι Τούρκοι αξιωματικοί αναμένεται να υποστηρίξουν πως η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο, σε περίπτωση που εκδοθούν στην Τουρκία, επικαλούμενοι και τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου περί επαναφοράς της θανατικής ποινής.
Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στη Real News, επισημαίνει ότι η Τουρκία πρέπει να δείξει μεγαλοσύνη στους ηττημένους.
«Δεν μπορώ να δεχτώ την ύβρη του παραλληλισμού της μάχης όσων παλεύουν για τα δικαιώματα τους, εθνικά, κοινωνικά και δημοκρατικά με πραξικοπηματίες που ήθελαν να καταργήσουν δικαιώματα της κοινωνίας, οι οποίοι βομβάρδισαν το Κοινοβούλιο, τραυμάτισαν και σκότωσαν διαδηλωτές. Αυτοί κάθε άλλο παρά δικαιούνται της αλληλεγγύης μας» είπε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top