Θεσσαλονίκη: Στήνουν προκάτ στις σχολικές αυλές για 2.500 μαθητές!

Ο δήμος εκτιμά ότι πρέπει να κτιστούν 11 νέα σχολεία!

Θεσσαλονίκη: Στήνουν προκάτ στις σχολικές αυλές για 2.500 μαθητές!

​Ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος σε Μακεδονία- Θράκη, ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου εκπέμπει SOS σε ό,τι αφορά τη σχολική στέγη.

«Δυστυχώς οι κυβερνώντες μας εμπαίζουν και μας κοροϊδεύουν διαχρονικά» λέει στον Ελεύθερο Τύπο, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Γιάννης Καμαρινός.

Με περισσότερους από 102.000 κατοίκους, ο δήμος βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη για να προμηθευτεί προκάτ αίθουσες, οι οποίες θα τοποθετηθούν στις σχολικές αυλές.

Το τελευταίο σχολικό συγκρότημα χτίστηκε το 2008. Τότε ο δήμος είχε 16.000 μαθητές, Τώρα οι μαθητές είναι 18.500. Πού να χωρέσουν επιπλέον 2.500 μαθητές;» δήλωσε ο κ.Καμαρινός και πρόσθεσε:

«Εκμεταλλευόμαστε κάθε σπιθαμή των σχολείων. Χωρίζουμε τις αίθουσες σε δύο με γυψοσανίδα. Πρόκειται για κανονική… σαρδελοποίηση», επισημαίνοντας ότι «η ελληνική πολιτεία μάς υποσχόταν σχολεία και μετά λόγω οικονομικής κατάστασης δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της».

Για να καλύψει τις ανάγκες του ο δήμος εκτιμά ότι πρέπει να κτιστούν 11 νέα σχολεία.

Προς το παρόν για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του, ο δήμος αγόρασε 10 προκάτ σχολικές αίθουσες που από τη νέα σχολική χρονιά θα «κοσμούν» τις αυλές των σχολικών μονάδων. Καθεμία αίθουσα κοστίζει 20.000 ευρώ συν ΦΠΑ, εξήγησε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι πρόκειται για προσωρινή λύση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top