ΧΑΜΟΣ με πληροφορίες ότι στρατιώτες στα Γιάννενα πάσχουν από φυματίωση

Τις διαψεύδει το ΥΕΘΑ και το ΚΕΕΛΠΝΟ

​Σάλος έχει προκληθεί από έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου που αναφέρει ότι στρατιώτες που εκτελούν τις υπηρεσίες τους στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Τσεπέλοβο έχουν προσβληθεί από φυματίωση.

Όπως αναφέρει το Epiruspost, η Ένωση έστειλε το έγγραφο αυτό στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο υπουργείο Υγείας, στο ΓΕΣ, στην Ταξιαρχία, στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και σε αυτό αναφέρει ότι το κυρίαρχο θέμα το μήνα Ιούλιο είναι οι εξετάσεις για τη νόσο της φυματίωσης.

Τα μέλη της Ένωσης τονίζουν μάλιστα ότι «όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση, αλλά ότι γίνεται γνωστό είναι από δημοσιογραφικές πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ζητούν λοιπόν στοιχεία για τον αριθμό των στρατιωτών που έχουν υποβληθεί στην εξέταση μαντού και ενημέρωση για τον αριθμό των συναδέλφων τους που βρέθηκε θετικός, και έκανε την επιπλέον εξέταση INGRA.

Ακόμα ζητούν ενημέρωση για το λόγο για τον οποίο οι στρατιωτικοί που βρέθηκαν θετικοί συνεχίζουν να εργάζονται να μην βρίσκονται σε χώρους ανάρρωσης.

«Ποια μέριμνα θα ληφθεί γι' αυτούς και τις οικογένειές τους που ταλανίζονται από αγωνία κι άγχος; Οι στρατιωτικοί θα συνεχίσουν να εκτελούν υπηρεσίες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του χ. Τσεπελόβου; Οι συνάδελφοι που εκτελούν υπηρεσίες- εργασίες στα λοιπά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων που έχουν αναπτυχθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου θα τύχουν ιατρικών εξετάσεων προκειμένου να υπάρξει εκτίμηση και της ιατρικής τους κατάστασης;», αναρωτιούνται στο έγγραφο τα μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου.

Παρ’ όλ’ αυτά, ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος σήμερα διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι παρουσιάστηκαν κρούσματα φυματίωσης σε στρατιώτες που καλύπτουν ανάγκες στα κέντρα φιλοξενίας της Ηπείρου και διέταξε μάλιστα τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

«Δεν υπάρχει κανένας στρατιώτης που να έχει ασθενήσει από φυματίωση. Το γεγονός ότι, παρά τις διαψεύσεις που έγιναν τόσο από το υπουργείο Άμυνας όσο και από τα ΚΕΕΛΠΝΟ, έρχεται και επανέρχεται αυτή η πληροφορία μας βάζει σε σκέψεις. Θα διαταχθεί ΕΔΕ ώστε να εντοπιστούν και να ελεγχθούν πειθαρχικά όσοι δημιουργούν εντυπώσεις και προκαλούν ανησυχία στο πληθυσμό, για θέματα που δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει κανείς ασθενής από φυματίωση στις Ένοπλες Δυνάμεις όλοι έχουν κάνει εμβόλιο πριν πάνε να υπηρετήσουν στις μονάδες τους», είπε ο κ. Καμμένος.

Σε ανάλογη διάψευση προχώρησε και το ΚΕΕΛΠΝΟ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα φυματίωσης στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top