ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ για τους 8 της Αλεξανδρούπολης-Πέταξαν όπλα κι απόρρητα έγγραφα του ελικοπτέρου

Μεταφέρθηκαν σε άλλες φυλακές

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ για τους 8 της Αλεξανδρούπολης-Πέταξαν όπλα κι απόρρητα έγγραφα του ελικοπτέρου

​Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη το περασμένο Σάββατο και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματικοί κατέθεσαν στις ελληνικές αρχές ότι πέταξαν τον οπλισμό τους την ώρα που απογειωνόταν το ελικόπτερο και κατέστρεψαν το ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα που καταγράφει συντεταγμένες, χάρτες, τις διαδρομές και τις τελευταίες κινήσεις του ελικοπτέρου και απόρρητα στρατιωτικά στοιχεία.

Όπως είπαν, ξήλωσαν το συγκεκριμένο σύστημα και την ώρα που ήδη είχε απογειωθεί το ελικόπτερο το πέταξαν και αφού βεβαιώθηκαν ότι καταστράφηκε συνέχισαν την πορεία τους προς την Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο πράγμα που ζήτησαν να δουν και να ερευνήσουν οι Τούρκοι στρατιωτικοί που ήρθαν για να παραλάβουν το ελικόπτερο ήταν το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό σύστημα.

Οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί μεταφέρθηκαν από το αστυνομικό τμήμα των Φερών σε άλλο αστυνομικό τμήμα στην Καβάλα, καθώς οι αρχές φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους λόγω των αλλεπάλληλων απειλών που έχουν δεχθεί.

Η απόφαση αυτή ανησύχησε τους αξιωματικούς, οι οποίοι επικοινωνώντας με τους δικηγόρους τους καθησυχάστηκαν, αν και δεν έκρυψαν ότι ανησυχούν πολύ για την ασφάλεια των δικών τους ανθρώπων στην Τουρκία.

Όπως είπαν στους αστυνομικούς κάποιοι από τους συγγενείς τους έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους, ενώ επανέλαβαν ότι δεν είχαν καμία σχέση με το πραξικόπημα.

Ένας από αυτούς μίλησε για το παιδί του που σε λίγες μέρες έχει τα γενέθλιά του, ένας άλλος εξέφρασε την ανησυχία του για την ετοιμόγεννη γυναίκα του, ενώ όλοι τους πιστεύουν ότι μόνο η Ελλάδα μπορεί να τους σώσει. Αύριο μάλιστα στις 12:00 που ξεκινά οι δίκη τους, οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί αναμένεται να υποστηρίξουν ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα, καθώς συνέτρεχαν λόγοι υψίστης ασφάλειας της ζωής τους κα�� αν δεν το έκαναν τώρα θα ήταν νεκροί.

Διαβάστε επίσης:

Με αποκλεισμό του Wikileaks απαντά η Τουρκία στη διαρροή 294.548 emails!

Ο ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟΣ χάρτης των νεκρών του πραξικοπήματος στην Τουρκία

Πώς έμαθε ο Ερντογάν για το πραξικόπημα–Το τηλεφώνημα λίγο πριν την επίθεση των ελικοπτέρων

Τα WikiLeaks έβγαλαν στη φόρα σχεδόν 300.000 emails του κόμματος του Ερντογάν-Διαβάστε τα ΕΔΩ
ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-Έτσι ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ τους πραξικοπηματίες
Οι σκηνές ΦΡΙΚΗΣ τη νύχτα του πραξικοπήματος στην Τουρκία-Τα τανκς ΣΑΡΩΝΟΥΝ τα πάντα!

Oι συνομίλιες που ΥΠΕΚΛΕΨΑΝ οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και ΕΣΩΣΑΝ τον Ερντογάν

Τουρκία: ΞΗΛΩΘΗΚΑΝ 21.000 εκπαιδευτικοί- Ανάμεσά τους 50 Έλληνες καθηγητές Πανεπιστημίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top