Αλεξανδρούπολη: Απείλησαν στα τούρκικα τους 8 κατηγορούμενους μέσα στη δικαστική αίθουσα!

«Προδότες, Θα δείτε τι θα πάθετε» ήταν μερικές από τις ύβρεις όπως υποστηρίζουν- Πρώτη ανάρτηση 19:23

Αλεξανδρούπολη: Απείλησαν στα τούρκικα τους 8 κατηγορούμενους μέσα στη δικαστική αίθουσα!

Οι οκτώ κατηγορούμενοι Τούρκοι στρατιώτες, οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης και πήραν τριήμερη αναβολή για να δικαστούν, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα στο star.gr.

Όμως η θερμοκρασία ανέβηκε μέσα στην αίθουσα του αυτοφώρου Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης, αφού όπως κατήγγειλαν δέχτηκαν φραστική επίθεση από άτομα που μιλούσαν τουρκικά.

Την ίδια ώρα, η δικηγόρος των Τούρκων στρατιωτών επιβεβαίωσε ότι άγνωστοι υποδέχτηκαν τους κατηγορούμενους με προσβολές και απειλές όπως «προδότες» και «θα δείτε τι θα πάθετε».

Την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι θα δώσουν εξηγήσεις για τα δυο πλημμελήματα που αντιμετωπίζουν αλλά η γειτονική Τουρκία έχει ήδη δείξει τις προθέσεις της.

Ποιοι βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα

Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία Τούρκου δικηγόρου από την Κωνσταντινούπολη, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως, προκειμένου να ζητήσει την έκδοσή των «πραξικοπηματιών» όπως τους χαρακτήρισε, στην Τουρκία. Παρών στη δικαστική αίθουσα ήταν και ο Τούρκος υποπρόξενος.

Τι θα γίνει με την αίτηση ασύλου

Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το άσυλο που ζήτησαν οι συλληφθέντες. Οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί θα παρουσιαστούν ενώπιον της υπηρεσίας ασύλου και θα εξηγήσουν τους λόγους που αιτούνται ασύλου.

Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησής τους, μπορούν να προσφύγουν σε δευτεροβάθμια επιτροπή που θα αποφασίσει αμετάκλητα για την τύχη της αίτησης τους. Εφόσον όμως υπάρξει και δεύτερη απόρριψη υπάρχει δυνατότητα προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια.

Σημειώνεται πως Ελλάδα και Τουρκία δεσμεύονται με διεθνείς συμβάσεις οι οποίες απαγορεύουν την έκδοση κρατουμένων κάτω από προϋποθέσεις όπως διαφορετικό νομικό καθεστώς μεταξύ των χωρών, ενώ απευθείας έκδοση δεν μπορεί να γίνει αν πρόκειται για στρατιωτικά ή πολιτικά εγκλήματα.

Η Τουρκία έχει υπογράψει την Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που δεν επιτρέπει την θανατική ποινή, την οποία δεν εφάρμοσε ούτε καν στην υπόθεση Οτσαλάν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top