Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη: «Να κάνουν κριτική στον Τσίπρα, όχι στην Μπέτυ»

H σύζυγος του προέδρου της ΝΔ σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης

​Η Μαρέβα Μητσοτάκη είναι μία από τις πιο κομψές συζύγους πολιτικών και κλέβει τις εντυπώσεις στις εμφανίσεις με την απλότητά της. Είναι άλλωστε μια συνειδητή επιλογή το να ακολουθεί το motto “less is more”. Συνειδητή επιλογή ήταν επίσης και το να αφήσει την καριέρα της στην Deutsche Bank και να αφοσιωθεί στην οικογένεια που δημιούργησε με το Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, δεν σταμάτησε να είναι, εκτός από αφοσιωμένη σύζυγος και στοργική μητέρα, μία εργαζόμενη γυναίκα.

Μαζί με τη φίλη της Μιμίκα Κολοτούρα έχουν δημιουργήσει την εταιρεία Zeus +Δione και έχουν μεγάλα όνειρα για το μέλλον της. Αν και μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να καταξιωθούν και στο εξωτερικό εκείνη υποστηρίζει, στην πρόσφατη συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα ότι είναι ακόμα στην αρχή.

mitsotakimareva1.jpg

Διαβάστε ένα κομμάτι της συνέντευξής της

- Τι σας έκανε να αφήσετε τη σιγουριά της τράπεζας για την περιπέτεια του επιχειρείν; Η αλήθεια είναι ότι αν τα παιδιά μου ήταν ακόμη μικρά δεν θα είχα πάρει την απόφαση να γίνω επιχειρηματίας. Στην Deutsche Bank είχα φροντίσει να γίνω managing director όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά και έτσι είχα μια ολόκληρη ομάδα που δούλευε για μένα. Στην Αμερική τρία πράγματα παίζουν ρόλο: οι γνώσεις, η εργατικότητα και η αξιοκρατία. H επιχειρηματικότητα είναι κάτι άλλο, διέπεται από άλλους κανόνες. Απαιτεί πολλές ώρες και αφοσίωση σε βαθμό που δύσκολα συνάδει με τη μητρότητα. Δεν είμαι υπέρμαχος της άποψης ότι όλα γίνονται. Κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις. Στη ζωή δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

- Δέχεστε επαγγελματική κριτική από τα παιδιά σας; Τα τρία παιδιά μου έχουν άποψη για τα πάντα, από το τι φοράω μέχρι αν η γυμναστική που κάνω είναι καλή. Και πολλές φορές θέλουν να επιβάλλουν και την άποψή τους. Η μεγάλη μου κόρη, η Σοφία, είναι φοιτήτρια στην Αμερική και σπουδάζει Δημόσια Υγεία. Κάποτε την παρακαλούσα να πάμε στα μαγαζιά, τώρα με παρακαλάει εκείνη. Ομολογώ ότι μου αρέσει πολύ αυτό που συμβαίνει. Η Σοφία αλλά και η Δάφνη, που είναι ακόμη μαθήτρια, αγαπούν τη Zeus + Δione και επομένως στην ντουλάπα τους βρίσκει κανείς σχετικά κομμάτια. Τα κορίτσια μου εκτιμούν τη μόδα. Ευτυχώς τόσα χρόνια έχω μαζέψει κάποια ιδιαίτερα κομμάτια που θα τα βρουν αργότερα.

- Πώς είναι η Μαρέβα ως μαμά; Παραδέχομαι ότι είμαι λίγο υπερβολική με τα παιδιά μου. Εχουν δ��κιο όσοι μου το επισημαίνουν. Εχω αφοσιωθεί σε αυτά και υπήρξα μαμά με όλη τη σημασία της λέξης, αφού η μητρότητα δεν ήρθε τυχαία αλλά ήταν θέμα επιλογής. Οπου υπάρχει επιλογή, υπάρχει προτεραιότητα και γίνονται θυσίες. Με τον πα��έρα τους θέλαμε να κάνουμε σωστούς ανθρώπους με ήθος. Σε ένα πράγμα έχω υπάρξει αρκετά αυστηρή και δεν έβαλα ποτέ νερό στο κρασί μου, στο διάβασμα. Οπως έλεγε και ο παππούς μου, «το χρήμα και την εξουσία μπορεί να τα χάσεις μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Αυτό που δεν μπορεί να σου πάρει κανείς είναι οι γνώσεις».

- Ποιο από τα παιδιά σας σάς μοιάζει; O Κυριάκος λέει ότι μου μοιάζουν τα κορίτσια. Νομίζω ότι πιο κοντά στον χαρακτήρα μου είναι η Σοφία, παρότι στην ηλικία της δεν ήμουν τόσο πειθαρχημένη όσο εκείνη. Η Δάφνη, από την άλλη, έχει την ευαισθησία μου.

- Ο γιος σας θα θέλατε να ασχοληθεί με την πολιτική; Δεν θα πω ποτέ στα παιδιά μου τι να κάνουν. Αν αυτή είναι η επιλογή του, θα τη δεχτώ και θα την υπομείνω. Η πολιτική δεν είναι και το καλύτερό μου. Αν τη διαλέξει και ο γιος μου, δεν θα τελειώσω ποτέ μ’ αυτό το πράγμα!

- Αλλάζει η ζωή μιας γυναίκας όταν ο σύζυγός της γίνεται αρχηγός κόμματος και εν δυνάμει πρωθυπουργός; Έχω ζήσει όλη την εξέλιξη του άνδρα μου και όλα μοιάζουν φυσιολογικά πια. Προσπαθώ να κρατήσω μια κανονικότητα στη ζωή μου. Εργάζομαι, φροντίζω τα παιδιά μου, αντεπεξέρχομαι σε υποχρεώσεις. Πριν από λίγο καιρό συνεργάτες με ρώτησαν αν θα εξακολουθήσω να εργάζομαι τώρα που ο Κυριάκος εξελέγη αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία και τους απάντησα «γιατί όχι;». Έτσι κι αλλιώς, δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μου - εκτός από τα μέτρα ασφαλείας και από το ότι βλέπω πιο συχνά τον εαυτό μου στις εφημερίδες.

- Με τον σύζυγό σας ανταλλάσσετε απόψεις σχετικά με τη δουλειά; Δυστυχώς ο χρόνος μας είναι περιορισμένος καθώς καθένας διατηρεί τις δραστηριότητές του. Άλλωστε τι να συμβουλεύσω εγώ τον άνδρα μου όταν έχει αξιόλογα επιτελεία συνεργατών; Υπάρχουν χωριστά προγράμματα και επαγγελματική αυτονομία. Ο Κυριάκος είναι μορφωμένος, έχει ήθος, πειθαρχία και δυνατή προσωπική άποψη. Ζω καθημερινά το πόσο αφοσιωμένος είναι στον αγώνα που δίνει. Πόσο νοιάζεται για τον ελληνικό λαό, πόσο θέλει να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση.

- Το ντύσιμό του το επιμελείστε; Σαφώς! Ό,τι φοράει διαθέτει τη ματιά μου. Μου αρέσει πολύ να τον φροντίζω.

- Και οι στιγμές οικογενειακής ευτυχίας; Τρώμε όλοι μαζί δυο-τρεις φορές την εβδομάδα και συζητάμε τα πάντα. Κάνουμε κοινά σ��ορ, τρέχουμε ή κάνουμε ποδήλατο και έχουμε και ένα family What’s Up στο οποίο ανταλλάσσουμε απόψεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η τεχνολογία στην υπηρεσία μιας παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας.

- Ασχολείστε και με τη γυμναστική; Μου αρέσει πολύ η γυμναστική και ειδικά το πιλάτες. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι φωτογραφίες που ανέβασα κάνοντας πιλάτες σε έναν προσωπικό λογαριασμό στο Instagram θα γίνονταν viral και θα γράφονταν τόσα... Ήθελα να δείξω έναν χώρο που πραγματικά κάνει αξιόλογη δουλειά και να περάσω το μήνυμα του υγιούς τρόπου σκέψης και άσκησης. Ζούμε σε μια εποχή με απίστευτες πιέσεις και στρες. Τουλάχιστον, ελπίζω οι φωτογραφίες να ενθάρρυναν αρκετούς να αρχίσουν γυμναστική. Οφείλουμε να φροντίζουμε το σώμα μας και να του συμπεριφερόμαστε σωστά για να έχουμε μακροζωία.

- Πολλά γράφτηκαν τελευταία για τις εμφανίσεις της συζύγου του Αλέξη Τσίπρα... Δεν μου αρέσουν καθόλου αυτά τα δημοσιεύματα. Βρίσκομαι πολύ μακριά από αυτή τη θεώρηση, και βέβαια από την αντιμετώπιση. Κάποιοι καταλήγουν πιο άκομψοι από τα ρούχα που υποτίθεται ότι κρίνουν. Ας κρίνουν τους ανθρώπους για τη δουλειά τους. Αν ενοχλεί ο πρωθυπουργός, ας κριτικάρουν τον ίδιο και όχι τη γυναίκα του!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top