Αρνήθηκαν στον εισαγγελέα την εμπλοκή τους στο πραξικόπημα οι 8 Τούρκοι του ελικοπτέρου

Υποστήριξαν ότι εκτελούσαν εντολές για μεταφορά τραυματιών - Άλλαξε το κατηγορητήριο

Αρνήθηκαν στον εισαγγελέα την εμπλοκή τους στο πραξικόπημα οι 8 Τούρκοι του ελικοπτέρου
Αρνήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης ότι είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος οι 8 Τούρκοι που επέβαιναν στο πλήρωμα του τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου, το οποίο προσγειώθηκε χθες στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, μετά την εκπομπή προσχηματικού «σήματος κινδύνου».
Όπως υποστήριξαν εκτελούσαν εντολές των ανωτέρων τους για μεταφορά τραυματιών σε νοσοκομεία και για μεγάλο διάστημα αγνοούσαν την εκδήλωση του πραξικοπήματος. Αναγκάστηκαν όμως να καταφύγουν στην Ελλάδα, όπως φέρονται να είπαν, όταν δέχθηκαν πυροβολισμούς από αστυνομικές δυνάμεις και φοβήθηκαν για την σωματική τους ακεραιότητα.
Εις βάρος και των 8 ασκήθηκε δίωξη αλλά όχι για διατά��αξη των σχέσεων με άλλη χώρα, όπως αναφερόταν στο αρχικό κατηγορητήριο. Αντικαταστάθηκε η κατηγορία και για τους 7 από αυτούς μετατράπηκε σε ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση, ενώ στον κυβερνήτη ασκηθηκε δίωξη για παράνομη πτήση.
Παραμένει εις βάρος και των 8 η κατηγορία για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αύριο θα οδηγηθούν με τις κατηγορίες αυτές στο αυτόφωρο, ενώ και οι 8 έχουν καταθέσει αίτημα παροχής πολιτικού ασύλου από την Ελλάδα, με την τουρκική κυβέρνηση να έχει υποβάλλει αίτημα από την πλευρά της για την έκδοσή τους στην Τουρκία.
Το τουρκικό ελικόπτερο πάντως επιστράφηκε ήδη στη γειτονική χώρα με τουρκικό πλήρωμα που κατέφθασε χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για τον λόγο αυτό.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top