Τα Παιδικά Χωριά SOS ανοίγουν μια αγκαλιά αγάπης, φιλοξενίας και υποστήριξης στα προσφυγόπουλα

Ανακοίνωσαν και μία καινοτόμα δράση

Τα Παιδικά Χωριά SOS ανοίγουν μια αγκαλιά αγάπης, φιλοξενίας και υποστήριξης στα προσφυγόπουλα

Αναζητούν το παιχνίδι, την αγκαλιά, την ελπίδα…Είναι τα 140 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στους ξενώνες των Παιδικών Xωριών SOS και με τη βοήθεια εκπαιδευτικών αλλά και ψυχολόγων ψάχνουν να βρουν κάτι από τη χαμένη αθωότητα που τους στέρησε το δύσκολο ταξίδι του ξεριζωμού.

«Σαν παιδικά χωριά SOS να αγκαλιάσουμε ακόμη περισσότερο τα παιδιά και τους εφήβους και να τους δώσουμε τη δυνατότητα είτε να συνεχίσουν το ταξίδι τους είτε να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία», είπε ο Γιώργος Πρωτόπαπας, γενικός διευθυντής παιδικών χωριών SOS Ελλάδος.

Οι ξενώνες είναι 4 σε όλη την Ελλάδα, ενώ τους επόμενους μήνες θα ανοίξουν ακόμη 2 στην Αθήνα. Πέρα από την ψυχολογική στήριξη που παρέχεται στα παιδιά, γίνονται μαθήματα αγγλικών κ ελληνικών, αλλά και αθλητικές δραστηριότητες.

«Στηρίζουμε τα παιδιά αυτά σε όλα τα hot spots ανά την Ελλάδα, δίνουμε τη δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να γυμνάζονται, άλλωστε ο αθλητισμός είναι το μόνο πράγμα που μας κάνει να χαιρόμαστε», δήλωσε ο Πύρρος Δήμας, εκπρόσωπος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αθλητισμού Πύρρος Δήμας.

Τα Παιδικά Χωριά SOS ανακοίνωσαν και μία καινοτόμα δράση, με την οποία θα παρέχεται ψυχοεκπαιδευτική στήριξη στους εργαζόμενους του Λιμενικού σώματος, οι οποίοι συχνά το τελευταίο διάστημα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με θανατηφόρα ναυάγια.

«Πιστεύουμε ότι με την ψυχολογική στήριξη που θα τους παρασχεθεί θα βοηθηθούν ώστε να είναι σε θέση να κατανοήσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματα που τους προκαλεί ένα τέτοιο δύσκολο έργο», είπε ο Σταμάτιος Ράπτης, αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος.

Η δράση αυτή θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2016 στον Πειραιά, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και τη Λέρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top