Μπάτε Σκύλοι Αλέστε στην Παιδεία! Θέλουν να κάνουν κάμπινγκ μέσα στο ΑΠΘ

Ανάστατες οι Πρυτανικές Αρχές

Μπάτε Σκύλοι Αλέστε στην Παιδεία! Θέλουν να κάνουν κάμπινγκ μέσα στο ΑΠΘ

Αναστάτωση επικρατεί στις πρυτανικές αρχές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αφότου πληροφορήθηκαν ότι το Πανεπιστήμιο ετοιμάζεται να δεχτεί κατασκηνωτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η διοργάνωση «No Border Camp Thessaloniki 2016», θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 14 έως και 24 Ιουλίου και θα έχει στο επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο πρόκειται για άγνωστες ομάδες που έχουν δημιουργήσει την εκδήλωση. Επισημαίνουν ότι το Αριστοτέλειο δεν γνωρίζει τίποτα για αυτό το θέμα και εκφράζει σαφώς την αντίθεση του.

Η ανακοίνωση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης:

«Το ΑΠΘ πληροφορήθηκε πρόσφατα από αναρτήσεις στο διαδίκτυο για επικείμενη διοργάνωση κατασκήνωσης άγνωστων ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό με την ονομασία “NoBorderCamp”, στο διάστημα από 14-24 Ιουλίου 2016, στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ.

Το ΑΠΘ δεν έχει δώσει άδεια για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών, εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Πέραν του προφανούς κινδύνου καταστροφών της δημόσιας περιουσίας του πανεπιστημίου, υπάρχει σαφής κίνδυνος για την υγεία των φοιτητών, των εργαζομένων, αλλά και των ιδίων των συμμετεχόντων από άποψη δημόσιας υγιεινής».


13680729_1012243375556787_5379865390439708927_n.jpg


Η αφίσα για το κάμπινγκ:

Στην ανάρτηση κάλεσμα, οι διαχειριστές του Νο Βοrder Camp γράφουν:

«Κάμπινγκ χωρίς σύνορα

Για τους διακρατικούς αγώνες ενάντια στην πολιτεία, την πατριαρχεία και το κεφάλαιο.

Τα σύνορα καθορίζουν το έδαφος κυριαρχίας των εθνών κρατών, σχηματίζουν ένα κοινωνικό μηχανισμό για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου, είναι εφαλτήριο για πολέμους, δημιουργούν χάσματα στην ανθρωπότητα, σε έθνη και ��υλές, προωθούν τον εθνικισμό, το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, κάνουν τους ανθρώποις να νοσταλγούν για τα χαμένα και ένδοξα που δεν ήταν ποτέ δικά τους, εντείνουν τη φυλετική βία και τη σεξουαλική εκμετάλλευση, καθορίζουν βίαια ένα ομοιογενές εθνικά αφήγημα, κατασκευάζουν εχθρούς για να ενώσουν το λαό απέναντι στους εξωτερικούς εχθρούς, θολώνοντας τις ταξικές αντιθέσεις, δημιουργούν παράνομη μετανάστευση κα νομιμοποιούν τους θανάτους στα σύνορα.

Ο αγώνας των μεταναστών να διασχίσουν τα σύνορα είναι ένας αγώνας για τη ζωή. Είμαστε όλοι ενωμένοι. Η αλληλεγγύη μας πρέπει να γκρεμίσει τα σύνορα και τους φράχτες, να καταστρέψει το κοινό πεπρωμένο της δυστυχίας και να κατασκευάσει μια κοινή πραγματικότητα αγώνων για την ελευθερία!».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top