Το δημόσιο θα πληρώσει 700.000 ευρώ για δυο λεωφορεία που κάηκαν από μολότοφ

Για ακόμη μία φορά οι πολίτες θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα

​Τις μολότοφ των αντιεξουσιαστών καλείται να πληρώσει με 700.000 ευρώ, το ελληνικό δημόσιο, μετά από απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας!

Η αποζημίωση αφορά τις ασφαλιστικές εταιρίες που είχαν ασφαλιστεί δυο λεωφορεία της ΕΘΕΛ Α.Ε. τα οποία κάηκαν από μολότοφ αντιεξουσιαστών λόγω της έλλειψης κατάλληλων αστυνομικών μέτρων, παρά τις περί του αντιθέτου εντολές που είχαν δοθεί από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Τα λεωφορεία λαμπάδιασαν το ένα το 1997 στην Πατησιών και το άλλο το 1998 στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου δηλαδή πριν 19 χρόνια. Η ΕΘΕΛ (μέσω της εταιρείας που ήταν ασφαλισμένα τα δυο λεωφορεία) προσέφυγαν στα Διοικητικά Δικαστήρια το 2000 και η οριστική και αμετάκλητη απόφαση εκδόθηκε μετά από 16 χρόνια!

Το πρώτο κάηκε στις 5 Δεκεμβρίου 1997 στη φοιτητική εστία επί της οδού Πατησίων 279 από ομάδα 100 περίπου κουκουλοφόρων. Όπως αναφέρεται στην απόφαση τα αρμόδια όργανα της ΕΛΑΣ, αν και είχαν λάβει εντολές από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών για να λάβουν τα αναγκαία προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα «δεν ευρίσκοντο εκεί κατά τη διάρκεια της συναυλίας, αλλά έφθασαν εκεί μετά την έναρξη των επεισοδίων.

Το δεύτερο κάηκε στις 15 Ιανουαρίου 1998, έξω από το αίθριο της Φιλοσοφικής Σχολής ��την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου από 50 κουκουλοφόρους.

Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας και πάλι ανακύπτει ευθύνη των οργάνων της ΕΛΑΣ, καθώς ενώ είχαν λάβει τις σχετικές εντολές για μέτρα ασφαλείας στις τρεις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης, αυτές δεν εκτελέστηκαν.

Επιδικάστηκε και για τα δυο συνολικά 275.862 ευρώ που μαζί με τους τόκους όλων αυτών των ετών ανέρχεται τελικά στα 700.000 ευρώ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top