Σκάνδαλο Siemens: 10 χρόνια μετά την αποκάλυψη η δίκη δεν έχει ξεκινήσει ακόμα!

Τι επισήμαναν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star M. Ζαχαρέα και Κ. Μακρή

Σκάνδαλο Siemens: 10 χρόνια μετά την αποκάλυψη η δίκη δεν έχει ξεκινήσει ακόμα!

Δέκα χρόνια μετά την έναρξη της δικαστικής διερεύνησης για την υπόθεση της Siemens η δίκη δεν έχει ξεκινήσει ακόμη! Σήμερα δεν ξεκίνησε γιατί διαπιστώθηκε ότι δεν είχε μεταφρασθεί το βούλευμα στα γερμανικά και στα γαλλικά, ώστε να ενημερωθούν για το περιεχόμενό του και οι 14 αλλοδαποί κατηγορούμενοι.
 
Όπως επισήμανε η Μάρα Ζαχαρέα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στο σχόλιο για το ζήτημα με την Κάτια Μακρή, αυτό βλέπουν οι φορλογούμενοι που είναι αντιμέτωποι με τεράστιες οικονομικές επιβαρύνσεις και έχουν απηυδήσει...
 
Μάλιστα, η Κ. Μακρή υπενθύμισε ότι έχουν περάσει όχι μόνο 10 χρόνια από την αποκάλυψη του σκανδάλου, αλλά και 19 χρόνια από την υπογραφή της αμαρτωλής σύμβασης, για να είμαστε σήμερα στο σημείο 0!
 
Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος, άγνωστο είναι αν πρόκειται για ζήτημα πολιτικής βούλησης ή αν πρόκειται για ζήτημα διοικητικής ανικανότητας. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει διερευνηθεί ακόμη δικαστικά, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, με τις μαύρες βαλίτσες να πηγαινοέρχονται.
 
Οι αφορμές διαφορετικές: Τη μία είχαν απεργία οι δικηγόροι, την άλλη δεν υπήρχε Γάλλος μεταφραστής για Γάλλο κατηγορούμενο στο δικαστήριο, επειδή οι μεταφραστές παραμένουν απλήρωτοι για τις υπηρεσίες τους στα δικαστήρια και έχουν σταματήσει να προσφέρουν εδώ και 1,5 χρόνο τις υπηρεσίες τους! Την τρίτη φορά, σήμερα, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε μεταφρασθεί το βούλευμα, όπως θα έπρεπε από το Νοέμβριο του 2015 και το Υπουργείο Εξωτερικών το ετοίμασε «με το πάσο του», τον Μάρτιο του 2016.
 
Το τι πραγματικά έχει συμβεί, όπως τ��νισε η Κ. Μακρή στο κεντρικό δελτίο του Star και αν υπάρχει άλλη σκοπιμότητα, παραμένει άγνωστο.
 
Σίγουρες είναι οι συνέπειες:
 
Ο Χριστοφοράκος είναι φυγόδικος στη Γερμανία, ενώ του έτερου σημαντικού κατηγορούμενου έχουν χαθεί τα ίχνη του. Επίσης από τους 64 συνολικά κατηγορούμενους, στη δεκαετία οι τρεις πέθαναν, άλλοι… γέρασαν και όλοι μαζί μάλλον δεν θα τιμωρηθούν ποτέ, αφού σε έναν χρόνο τα αδικήματα παραγράφονται. Μάλιστα, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, κάθε ημέρα παραγράφεται και άλλο ένα αδίκημα!
 
Στο τέλος μάλιστα η Ελλάδα κινδυνεύει να πληρώσει και από πάνω, αν οι δικηγόροι προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο επειδή δεν μεταφράσθηκε το βούλευμα στη γλώσσα τους και παραβιάσθηκαν άρα τα δικαιώματά τους…
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top