Ο Πολάκης, τα… βοθροκάναλα και η ΑΛΗΘΕΙΑ- Οι κλειστές κλινικές και οι ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ που δεν έγιναν

Δείτε το ρεπορτάζ του Star

Ο Πολάκης, τα… βοθροκάναλα και η ΑΛΗΘΕΙΑ- Οι κλειστές κλινικές και οι ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ που δεν έγιναν

Σε ένα κρεσέντο ύβρεων προς τα ιδιωτικά κανάλια, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, υποστήριξε μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη, πως έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις στο χώρο της υγείας.

Όμως -πρόσθεσε -οι τηλεοπτικοί σταθμοί ασχολούνται μόνο με τις γάζες που λείπουν από τα δημόσια νοσοκομεία. Προφανώς ο κύριος Πολάκης δεν είδε το ρεπορτάζ του Star στις 7 Ιουλίου, τότε που οι διάδρομοι στο Αττικό, ήταν πλημμυρισμένοι με ράντζα και οι πολίτες ήταν στα όρια της απόγνωσης. Γιατροί και ασθενείς, όπως βλέπετε στο βίντεο, απαντούν στον Υπουργό για την καθημερινότητα που βιώνουν στην Ελλάδα του 2016.

«Τώρα που διορίζονται οι γιατροί στις ΜΕΘ γιατί δεν το λένε; Το ακούσατε πουθενά, από κανένα βοθροκάναλο της διαπλοκής; Δεν τον παίρνω πίσω τον χαρακτηρισμό» έλεγε ο κύριος Πολάκης.

«Έκλεισαν 50 κρεβάτια ΜΕΘ επειδή απελύθησαν οι 150 εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίοι υπηρετούσαν στις μονάδες τον Νοέμβριο του 2015 και ακόμη δεν προσλήφθηκαν οι νέοι εργαζόμενοι με τα μαγειρέματα του διαγωνισμού» ανέφερε ο Προέδρος εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια είμαστε στη διαδικασία πρόσληψη�� πάνω από 5.000 ανθρώπων στο σύστημα υγείας και πολλές έχουν υλοποιηθεί, άσχετα αν το κρύβουν τα κανάλια της διαπλοκής» είπε ο κύριος Πολάκης.

«Προσωπικό ακούμε και προσωπικό δεν βλέπουμε. Η μόνη προκήρυξη που τρέχει μόνιμου προσωπικού είναι 950 (άτομα) που είχαν εγκριθεί από την προ-προηγούμενη κυβέρνηση» απάντησε μέσα από το Star ο κύριος Γιαννάκος.

Άραγε ξέρει ο κύριος Πολάκης πως στο πρώτο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας το «Παίδων Αγία Σοφία», δεν υπάρχει αναισθησιολόγος και ακυρώνονται χειρουργεία κι ότι οι νοσηλευτές δεν επαρκούν για τόσα παιδιά;

Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Στη Λαμία οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να στηρίζουν τα κρεβάτια των ασθενών με χαρτόκουτα. Κι όμως στο νοσοκομείο Ιεράπετρας δεν υπάρχει γυναικολόγος εδώ και 5 χρόνια. Μετά τους φταίει ο κτηνίατρος που από φιλότιμο προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει στα επείγοντα περιστατικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top