Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο! Μπουτάρης: «Τα ματάκια σου μου θυμίζουν έξυπνη αγελάδα»

Μαλλιά κουβάρια έγιναν δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι στη συνεδρίαση

Οξύνθηκαν τα πνεύματα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την έγκριση πρακτικών των επιτροπών φορολογικών διαφορών.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα δημοτικής αστυνομίας, Λευτέρης Κιοσέογλου, ψήφισε λευκό στα σχετικά θέματα της ημερήσιας διάταξης, προκαλώντας την αντίδραση του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου.

Ο κ. Κιοσέγλου επισήμανε πάντως στην τοποθέτηση του, ότι η ψήφος του δεν είχε χαρακτήρα αιχμής σε βάρος των δημοτικών συμβούλων που είναι μέλη των επιτροπών.

Εξάλλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι συμμόρφωσης που «τσούζουν» τις επιχειρήσεις-παραβάτες, για παράδειγμα να παύει η λειτουργία τους.

Από την πλευρά του, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, πρότεινε στην τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο να εξεταστεί ο τρόπος λειτουργίας των επιτροπών. Σε γραπτή του ανακοίνωση, ήταν πιο αιχμηρός και τόνισε ότι «η βροχή των παραιτήσεων συνεχίζεται και η διοίκηση του δήμου ψάχνει για ομπρέλα» και πρόσθεσε ότι «η γύμνια της διοίκησης είναι εμφανής, από όποια πλευρά κι αν την κοιτάξεις».

Σύμφωνα με το thestival, ο Γιάννης Μπουτάρης, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις θέσεις που εξέφρασε ο Γιάννης Καλαφάτης, αναφερόμενος στο μετρό της Θεσσαλονίκης και επέρριψε μάλιστα ευθύνες στη ΝΔ για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου, «Καταγγέλλω τη συμπεριφορά της παράταξή σας. Παίζετε με το μετρό. Το χρησιμοποιείτε επικοινωνιακά και αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί διαφόρων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, απευθυνόμενος στους συμβούλους των «Εντάξει». Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του Μάκη Κυριζίδη, ο οποίος υπερασπίστηκε την ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης όχι μόνο δεν επέτρεψε να πάρει τον λόγο ο Μάκης Κυριζίδης αλλά του απάντησε εκνευρισμένος: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είμαι πιο έξυπνος από σένα. Τα ματάκια σου μου θυμίζουν έξυπνη αγελάδα. Το μυαλό σας δεν φτάνει στην αρχαιολογική πλάζα. Δεν ξέρετε καν τι θα πει πέτρα. Έπρεπε να πάτε σε άλλο σχολείο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top