Από την Καλάματα η αεροσυνοδός της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας

Είναι η μεγάλη αδερφή της ηθοποιού Γιουλίκας Σκαφιδά

Από την Καλάματα η αεροσυνοδός της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας

​H μεγάλη αδερφή της ηθοποιού Γιουλίκας Σκαφιδά είναι η Ντορέτα και δεν ασχολείται με τις τέχνες! Είναι αεροσυνοδός και εργάζεται για τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.

Η νεαρή γυναίκα έδωσε συνέντευξη στο kalamatajournal, μιας και είναι από την Καλαμάτα και μίλησε για την καθημερινότητά της και τη δουλειά.

AbuDhabi.jpg

Διαβάστε ένα κομμάτι της συνέντευξής της:

Η εταιρεία που εργάζεσαι;
Είναι αραβική, δουλεύω για τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας. Έχουν τα δικά τους αεροπλάνα. Μερικές φορές κάνουμε και πτήσεις για προέδρους άλλων κρατών. Είναι συγκεκριμένοι οι επιβάτες μας.

Η βασιλική οικογένεια κάνει τόσα πολλά ταξίδια;
Ναι, έχει πολλά μέλη και ταξιδεύουν συνέχεια.

Πώς βρέθηκες εκεί;
Τελειώνοντας τις σπουδές μου στο Λονδίνο, στη Διπλωματική Ακαδημία και πάνω στο Διεθνές Δίκαιο, αποφάσισα να ασχοληθώ με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δυστυχώς μια άτυχη εμπειρία στα σύνορα της Παλαιστίνης με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι μπορεί να σπούδασα ανθρώπινα δικαιώματα, να λέμε συνέχεια για ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά στην ουσία δεν εφαρμόζονται. Το Διεθνές Δίκαιο είναι μόνο στα χαρτιά. Ένιωσα την αδικία του ισχυρού έναντι του αδυνάτου. Το βίωσα πολύ έντονα με άσχημο τρόπο και κάπου εκεί γκρεμίστηκαν τα όνειρά μου.

DORETAFACE.jpg

Και γύρισες στην Ελλάδα;
Ναι, εν τω μεταξύ είχα πάθει το προσωπικό μου σοκ. Ήθελα να ασχοληθώ με κάτι τελείως διαφορετικό. Έστειλα βιογραφικά παντού και βρήκα δουλειά σαν αεροσυνοδός με βάση τη Λιβύη. Το θεώρησα εμπειρία να πάω στη Λιβύη. Αν και η πρώτη πτήση ήταν τελικά στη Νιγηρία. Το πρώτο βράδυ έπεσαν και πυροβολισμοί, σκοτώθηκαν 16 άτομα έξω από το ξενοδοχείο που μέναμε. Με ασφάλεια μας πήγαιναν. Για δυόμισι - τρία χρόνια έκανα πτήσεις για προσκυνητές, μουσουλμάνους με προορισμό τη Μέκκα.

Στη Σαουδική Αραβία που μένεις;
Στην αρχή έμενα στο Νταμάμ, που συνορεύει με τη γέφυρα που οδηγεί στο Μπαχρέιν. Εκεί πάνε οι δυτικοί όταν θέλουν να διασκεδάσουν, γιατί επιτρέπεται το αλκοόλ. Μετά πήγαμε στο Ριάντ και τη Τζέντα. Μένουμε σε ωραία ξενοδοχεία και έχουμε πάντα τον οδηγό μας οπουδήποτε θέλο��με να πάμε - οι γυναίκες δεν οδηγούν εκεί - οι μισθοί μας είναι πολύ καλοί, είμαι πολύ ευχαριστημένη.

DORETAAIR.jpg

Φοράς μαντήλα;
Ναι, την αμπάγια, το μαύρο μακρύ φόρεμα και το μαντήλι. Οι γυναίκες εκεί φοράνε μπούρκα, το μαντήλι που φαίνονται μόνο τα μάτια, εμείς απλά καλύπτουμε τα μαλλιά μας. Έχει και θρησκευτική αστυνομία εκτός από πολιτική. Αν σε δουν χωρίς μαντήλα θα έρθουν να σου πουν να τη βάλεις.

doreta.jpg

Πηγή: kalamatajournal

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top