Οι αντιεξουσιαστές ανέλαβαν την ευθύνη για την ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ στα Εξάρχεια

Σε ποια ερωτήματα ψάχνουν απάντηση οι αστυνομικοί

​Ήταν μια εκτέλεση για παραδειγματισμό όσων διακινούν ναρκωτικά στα Εξάρχεια ή ένας κύκλος αίματος ανοίγει; Σε αυτά τα ερωτήματα προσπαθούν να βρουν απάντηση οι αστυνομικοί μετά την ανάληψη ευθύνης για την εν ψυχρώ εκτέλεση, με έξι σφαίρες, στη μέση του δρόμου στα Εξάρχεια του 36χρονου Αιγύπτιου που ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο Χαμπίμπι. Οι ένοπλες ομάδες πολιτοφυλάκων υπογράφουν το κείμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εκτέλεση του μαφιόζου Χαμπίμπι, ο οποίος εδώ και χρόνια πρωτοστατούσε σε περιστατικά βίας απέναντι σε κατοίκους και θαμώνες της περιοχής των Εξαρχείων, με αποκορύφωμα την δολοφονική επίθεση σε τρείς συντρόφους του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ τον περασμένο Μάρτη», αναφέρεται στην ανάληψη ευθύνης.

Από την αρχή τις έρευνες παρακολουθούσε και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Τώρα το τοπίο φαίνεται να ξεκαθαρίζει. Η δολοφονία του Αιγύπτιου με τα πέντε ονόματα, παραπέμπει σε μαφιόζικη εκτέλεση. Οι δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τον πυροβόλησαν με δύο όπλα, τουλάχιστον πέντε φορές και οι αστυνομικοί έκαναν λόγο για χαριστική βολή. Φαίνεται λοιπόν ότι οι ομάδες των Εξαρχείων έχουν και εκτελεστές, αλλά και τον οπλισμό για δολοφονικές ενέργειες.

«Εκτελώντας τον Χαμπίμπι, κάναμε ξεκάθαρο πως αμ��ισβητούμε έμπρακτα την ηγεμονία των ναρκέμπορων. Πως έχουμε και εμείς τα μέσα για να τους αντιμετωπίσουμε και πως αν χρειαστεί θα εμπλακούμε σε μια μετωπική αναμέτρηση μαζί τους. Μια αναμέτρηση ιστορικά και πολιτικά επιβεβλημένη», τονίζει η ανάληψη ευθύνης.

Οι αντιεξουσιαστές πλέον αναλαμβάνουν το ρόλο αυτόκλητων τιμωρών. Στο κείμενο της ανάληψης ευθύνης αναφέρονται σε μπράβους, χούλιγκανς, μεγαλομαγαζάτορες, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τα επόμενα θύματά τους. Τα όπλα που κρατούσαν οι αντιεξουσιαστές στην πορεία κατά των εμπόρων ναρκωτικών, στα Εξάρχεια τον περασμένο Μάρτιο, μήπως τελικά δεν ήταν όλα ψεύτικα;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O περιβόητος Χαμπίμπι είναι ο νεκρός που πυροβόλησαν στα Εξάρχεια

Η "μαφία" για τον έλεγχο των ναρκωτικών στα Εξάρχεια πίσω από τον εν ψυχρώ πυροβολισμό 40χρονου

Ταυτοποιήθηκε ο νεκρός που πυροβόλησαν στα Εξάρχεια- Είχε 5 διαφορετικές ταυτότητες!