Να ΜΗΝ επιτραπεί η κυκλοφορία δικύκλων στην Ύδρα ζητά ο σύλλογος Oικολόγων του νησιού-ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε το ρεπορτάζ του Star

Να ΜΗΝ επιτραπεί η κυκλοφορία δικύκλων στην Ύδρα ζητά ο σύλλογος Oικολόγων του νησιού-ΒΙΝΤΕΟ
Η Ύδρα με τη λιτή μεγαλοπρέπεια και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της έχει μια μοναδική ομορφιά, που την κάνει να ξεχωρίζει και να προσελκύει σαν μαγνήτης τους ταξιδιώτες. Το νησί με το αρχαιολογικό παρελθόν των 6.000 ετών, έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα προσέγγισης ποιοτικού τουρισμού. Είναι ο μόνος τόπος στην Ελλάδα και ίσως στην Ευρώπη, στον οποίον δεν κυκλοφορούν τροχοφόρα, πλην εκείνων που χρησιμοποιεί ο Δήμος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Νοσοκομείο του νησιού.

Αυτό το πλεονέκτημα ζητά να διατηρηθεί, με επιστολή του, στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο σύλλογος Οικολόγων Υδραίισα Φώκια. Έχοντας στο πλευρό του δεκάδες ανθρώπους από το χώρο της επιστήμης, του πολιτισμού, των επιχειρήσεων, αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας ζητούν να απορριφθεί εκ νέου το αίτημα του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού για την απόκτηση δύο δίκυκλων μηχανών.

Παρόμοιο αίτημα του ΑΤ είχε απορριφθεί από τη Διεύθυνση Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ προ διετίας. Σύμφωνα με τον σύλλογο Οικολόγων της Ύδρας, το Τμήμα μπορεί να χρησιμοποιεί ανά πάσα στιγμή τα τροχοφόρα του δήμου και της Πυροσβεστικής, όπως μ��ορεί να χρησιμοποιεί το σκάφος του Λιμεναρχείου, αλλά και ταχύπλοο, το οποίο θα βρίσκεται στη διάθεσή του όλο το 24ωρο και το οποίο είναι φιλική προσφορά του Συλλόγου.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star! Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top