Η ΦΩΤΟ της ΗΜΕΡΑΣ της NASA είναι από την Ελλάδα- Η ελιά της Κρήτης που ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ

Το δέντρο είναι τουλάχιστον 2.000 ετών

​Μια ελιά από την Ελλάδα κατάφερε να εντυπωσιάσει τους επιστήμονες της NASA!

Η περίφημη ελιά στις Βούβες των Χανίων επιλέχθηκε την Πέμπτη ως Earth Science Picture of the Day (Φωτογραφία της Ημέρας στην Επιστήμη της Γης).

1027876_epod2.jpg
Πρόκειται για μια φωτογραφία του Χανιώτη αστροφωτογράφου Χρήστου Κοτσαύτη. Στην ανάρτηση της NASA αναφέρεται: «Αυτό το όμορφο αλλά βαθιά ροζιασμένα ελαιόδεντρο μπορεί και να είναι το παλαιότερο δέντρο στον κόσμο και συνεχίζει να παράγει ελιές μέχρι και σήμερα. Βρίσκεται στο χωριό Άνω Βούβες στα Χανιά της Κρήτης.

Αν και δεν μπορεί να προσδιοριστεί η ακριβής ηλικία του, η ανάλυση του κορμού δείχνει ότι είναι τουλάχιστον 2.000 ετών. Σημειώνεται ότι οι πέτρες στα δύο κοντινά νεκροταφεία χρονολογείται πίσω στο γεωμετρικό περιόδου – περίπου 3.000 χρόνια πριν. Αυτό το υπέροχο δείγμα έχει μια περιφέρεια 41 ft (12.5 τετραγωνικών μέτρων).

1027877_vouves1.jpg
Έχει κηρυχθεί ως προστατευόμενη φυσικό μνημείο της Ελλάδας. Κλαδιά ελιάς από αυτό το αρχαίο χρησιμοποιήθηκαν για να φτιάξουν στεφάνια για τους νικητές των Ολυμπιακών της Αθήνας το 2004 και το 2008 στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top