Έφηβοι στις κάλπες! Θα ψηφίζουν και οι 16χρονοι μαθητές με το νέο εκλογικό νόμο!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Έφηβοι στις κάλπες! Θα ψηφίζουν και οι 16χρονοι μαθητές με το νέο εκλογικό νόμο!

Ενώ η συζήτηση για το αν πρέπει ή όχι να ψηφίζουν οι 17ρηδες έχει ανάψει, οι νέοι της ηλικίας αυτής, δείχνουν να προβληματίζονται για άλλα θέματα και όχι με το αν θα ψηφίσουν ένα χρόνο νωρίτερα.

Πάντως σύμφωνα με το άρθρο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή δικαίωμα ψήφου θα έχουν ουσιαστικά όσοι έχουν περάσει έστω και για λίγες ημέρες τα 16 τους χρόνια.

Τι ψήφος στα 18, τί στα 17, τί στα 16 σκέφτηκε η κυβέρνηση και έφερε προς ψήφιση τη διάταξη που ουσιαστικά θέλει τους μαθητές της πρώτης λυκείου, να μπορούν να μπαίνουν στο παραβάν και με το νόμο.

Μέχρι σήμερα για να ψηφίσει κάποιος θεωρητικά έπρεπε να είναι 18 ετών. Εκλογικά ενήλικας όμως θεωρείτο ακόμα κι αν είχε συμπληρώσει μια ημέρα μετά τα 17 του χρόνια. Οπότε με την προτεινόμενη ρύθμιση στα 17 χρόνια, δικαίωμα ψήφου θα έχουν οι μαθητές που έχουν συμπληρώσει έστω και μια ημέρα από τα 16 τους χρόνια!

Οι νέοι δείχνουν να προβληματίζονται για πρακτικά θέματα που αφορούν τη ζωή τους. Το αν θα ψηφίσουν ένα χρόνο νωρίτερα δεν φαίνεται να τους αλλάζει τη κοσμοθεωρία τους.

Η διάταξη αυτή θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν.

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι σημερινοί 16άρηδες, είναι πιο ενημερωμένοι, και πιο ώριμοι Και αν τους λείπει η πείρα της ζωής... σε θέματα που τους ενδιαφέρουν δραστηριοποιούνται ακόμα και μέσω της αμφισβήτησης που ευνοεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top