Το νοσοκομείο-κόσμημα της Σαντορίνης εγκαινιάζεται αλλά… οι γιατροί ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Το νοσοκομείο-κόσμημα της Σαντορίνης εγκαινιάζεται αλλά… οι γιατροί ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ!

​Την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το νοσοκομείο της Σαντορίνης το οποίο υπάγεται σε ΔΕΚΟ και λειτουργεί με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας προς όφελος του δημοσίου, η πανελλήνια ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία φέρνει στη δημοσιότητα έκθεση που δείχνει τη διάλυση στα νοσοκομεία της χώρας.

Το νοσοκομείο κόσμημα της Σαντορίνης, που ο Παύλος Πολάκης το επισκέφτηκε χθες ώστε να είναι όλα έτοιμα πριν το επισκεφτεί και ο πρωθυπουργό�� στα εγκαίνια του στις 15 Ιουλίου... μοιάζει με νοσοκομείο για vips αν σκεφτεί κανείς ότι υπάγεται στην εταιρεία ΑΕΜΥ, μια ΔΕΚΟ που έχει αναλάβει και τις προσλήψεις... ωστόσο ακόμα οι γιατροί που θα το στελεχώσουν αναζητούνται!

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία, τον τελευταίο χρόνο το προσωπικό του ΕΣΥ έχει μειωθεί κατά 4.000 εργαζομένους, ενώ άλλοι 7.000 εργαζόμενοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης. 220 έτοιμες κλίνες εντατικής θεραπείας παραμένουν κλειστές, αναβάλλονται χειρουργεία εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, ενώ λειτουργούν κλινικές χωρίς ειδικευμένους γιατρούς από το απόγευμα έως τη νύχτα.

Το STAR έχει αναδείξει τα προβλήματα που καταγράφονται στην έκθεση της ΠΟΕΔΗΝ. Οι πολίτες μιλούν για τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα και συχνά συμπαρίστανται στους νοσηλευτές που τους οφείλονται εκατοντάδες ρεπό.

Κατά τα άλλα ο Παύλος Πολάκης υπόσχεται προσλήψεις με το τσουβάλι! «Έχουν προκηρυχτεί 3500-4000 προσλήψεις» είπε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To ΕΣΥ αργοπεθαίνει- ΤΡΟΜΕΡΕΣ ελλείψεις σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top