Αποκλειστικό:Οι «Αερολέσχες» είναι το ΑΓΡΥΠΝΟ μάτι πάνω από τα δάση-Στη μάχη κατά των πυρκαγιών

ΔΕΙΤΕ το βίντεο-Πρώτη ανάρτηση: 06/07/2016 00:00

Αποκλειστικό:Οι «Αερολέσχες» είναι το ΑΓΡΥΠΝΟ μάτι πάνω από τα δάση-Στη μάχη κατά των πυρκαγιών

​Ο πόλεμος κατά των δασικών πυρκαγιών απέκτησε ένα σημαντικό όπλο, μετά την υπογραφή σήμερα στο Τατόι, του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του γενικού επιτελείου Αεροπορίας και τις εκατό αερολέσχες όλης της χώρας. Εκατοντάδες ελαφρά αεροσκάφη από τώρα και στο εξής θα ειδοποιούν για πιθανές πυρκαγιές.

Ο δημοσιογράφος του STAR Κώστας Καζακόπουλος πέταξε με το ελικόπτερο Χίουι πάνω από τα δάση της Αττικής τα οποία θα επιτηρούνται πλέον από ελαφρά αεροσκάφη της αερολέσχης.

Το υπουργείο Άμυνας θα επιδοτεί τα καύσιμα των ελαφρών αεροσκαφών, Όπως είπε ο υπουργός, το κόστος πτήσης για ένα στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 είναι 15.000 ευρώ ενώ για ένα ελαφρύ πολιτικό αεροσκάφος με ασφάλεια και συντήρηση είναι μόλις 100 ευρώ την ώρα και για ένα ελαφρύ ελικόπτερο 200.

Εκατοντάδες πιλότοι θα πετάνε με ελαφρά αεροσκάφη πάνω από τα δάση της χώρας και θα τα επιτηρούν ώστε να ειδοποιούν έγκαιρα σε περίπτωση που θα ξεσπάσει κάποια φωτιά.

Η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία αριθμεί 100 αερολέσχες και 4.500 αεραθλητές σε όλη τη χώρα

Η συνεργασία αυτή μάλιστα δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και τον χειμώνα με πτήσεις ελαφρών αεροσκαφών προς τα νησιά για ιατροφαρμακευτικούς σκοπούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top