"Grexit" στον τουρισμό για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου-Έως και 70% η πτώση στην πληρότητα

Ναυάγιο η φετινή σεζόν

"Grexit" στον τουρισμό για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου-Έως και 70% η πτώση στην πληρότητα
Βυθίζεται ο τουρισμός στο Βόρειο Αιγαίο λόγω προσφυγικού. Στη Λέσβο η μείωση αυτόν τον μήνα αναμένεται να φθάσει το 70 % καταστρέφοντας ουσιαστικά τους επαγγελματίες του κλάδου. Ακόμα και οι Τούρκοι τουρίστες που θα μπορούσαν να σώσουν την κατάσταση αντιμετωπίζουν προβλήματα εισόδου στα νησιά καθώς δεν εκδίδονται έγκαιρα οι βίζες.

Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα όχι μόνο για τη Λέσβο αλλά για όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Επιχειρηματίες του τουρισμού βρίσκονται σε απόγνωση καθώς ελάχιστοι είναι οι τουρίστες που κάνουν διακοπές σε αυτά τα νησιά. Στη Λέσβο η μείωση των τουριστών τον Ιούνιο έφθασε το 68% και στη Χίο το 52.5%.

Οι περισσότεροι τουρίστες που κάνουν ήδη διακοπές στην Αθήνα, είπαν στην κάμερα του Star, ότι δεν θέλουν να πάνε σε νησιά που έχουν πρόσφυγες γιατί φοβούνται.

Τούρκοι τουρίστες που ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα έστω και αυθημερόν αντιμετώπισαν καθυστερήσεις στην έκδοση βίζας. Στη Σάμο μάλιστα δεν υπήρχε το περασμένο Σαββατοκύριακο ούτε εκτυπωτής για να βγάλει τα απαραίτητα έγγραφα! Χρυσές δουλείες κάνουν πάντως οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες εδώ και μια εβδομάδα στέλνοντας τουρίστες στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα όπως αρχικά προγραμμάτιζαν.

Η γενική εκτίμηση είναι ότι θα χάσουμε περίπου το 40% των Ρώσων τουριστών που θα έκαναν διακοπές στη χώρα μας. Η δε καθυστέρηση στην έκδοση βίζας τους προηγούμενους μήνες οδήγησε τους Ρώσους σε άλλους προορισμούς, όπως παραδέχτηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού πιστεύουν ότι δύσκολα θα φθάσουμε φέτος το ένα εκατομμύριο Ρώσους τουρίστες.

Δείτε το βίντεο! Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top