Έτοιμο το λεωφορείο για αστέγους-Διαθέτει τουαλέτα και ντουζιέρα

ΔΕΙΤΕ πως είναι στο ΒΙΝΤΕΟ

Έτοιμο το λεωφορείο για αστέγους-��ιαθέτει τουαλέτα και ντουζιέρα

Η MKO PRAKSIS με την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την υποστήριξη των Οργανισμών φορέων ΟΑΣΑ και ΟΣΥ, παρουσίασε στα τέλη Ιουνίου, την πρώτη στην Ευρώπη και τρίτη σε παγκόσμιο επίπεδο κινητής μονάδας ατομικής υγιεινής για αστέγους (Mobile Day Center).

Το λεωφορείο ευελπιστεί να ξεκινήσει το ταξίδι του μέχρι τα μέσα Ιουλίου, με σκοπό την ανακούφιση των άστεγων συνανθρώπων μας μέσα από την παροχή υπηρεσιών ατομικής υγιεινής (ντουζιέρα, χημική τουαλέτα) και πρώτων βοηθειών με χώρο ιατρείου σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και με την καταγραφή των άστεγων από κοινωνιολόγους και την ψυχολογική υποστήριξη τους.

Οι ωφελούμενοι άστεγοι θα έχουν την δυνατότητα να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες της καινοτόμου αυτής δράσης καθημερινά, αφού το λεωφορείο θα διέρχεται από το κέντρο της Αθήνας σταματώντας σε προκαθορισμένα σημεία.

Τα δρομολόγια, οι ώρες αναχώρησης και άφιξης ανά σημείο και ανά ημέρα, καθώς και οι ώρες παραμονής σε κάθε σημείο, έχουν προγραμματιστεί έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των αστέγων.

Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι ενώ είναι έτοιμο το λεωφορείο, ακόμα πρέπει να γίνουν κάποιες συνδέσεις ώστε να υπάρχει νερό και ρεύμα στο λεωφορείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top