ΑΥΤΕΣ είναι οι απατεώνισσες που τα "έβαλαν" με τον πατέρα του υπουργού Χουλιαράκη-ΦΩΤΟ

Προσπάθησαν να τον παγιδεύσουν αλλά δεν τα κατάφεραν

ΑΥΤΕΣ είναι οι απατεώνισσες που τα "έβαλαν" με τον πατέρα του υπουργού Χουλιαράκη-ΦΩΤΟ
Στο φως της δημοσιότητας έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες των δύο γυναικών-μέλη σπείρας- που προσπάθησαν να εξαπατήσουν τον πατέρα του υπουργού Γιώγου Χουλιαράκη.

Tα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο γυναικών, οι οποίες διέπρατταν απάτες σε βάρος πολιτών με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα, δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου που δημοσίευσε στις 6 Ιουνίου το astynomia.gr, σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από την οποία το συνολικό όφελος και η ζημιά υπερβαίνουν το ποσό των 30.000 ευρώ.


Παρακάτω βλέπετε φωτογραφίες της συλληφθείσας:


1) ΛΑΤΟΥΣΑΚΗ Ειρήνη του Κωνσταντίνου και της Ευγενίας, γεννηθείσα 8-11-1974 στην Αθήνα

1.jpg
2.jpg

Και της μη συλληφθείσας:

2) (επ) KIOVREKIS (ον) STOYANKA του GEORGI και της MARIA , γεννηθείσα 25-8-1965 στη Βουλγαρία

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι 13-12-2016, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους και την ευχερέστερη αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875210 και 210-6875200 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


γηιλφυ.jpg

Το χρονικό της υπόθεσης-Πως προσπάθησαν να παγιδεύσουν τα μέλη της σπείρας ο πατέρας του αναπληρωτή υπουργού

Ο Μιχάλης Χουλιαράκης και οι γείτονές του, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., συνέλαβαν την 42χρονη δήθεν αστυνομικό, που ήρθε στο σπίτι του στον Χολαργό, προκειμένου να πάρει 10.000 ευρώ για να «λαδώσει» Εισαγγελείς και Ανακριτές, οι οποίοι θα «παρέκαμπταν τον Νόμο» και θα άφηναν ελεύθερη την κόρη του που ήταν δήθεν υπαίτια του θανατηφόρου τροχαίου.

Όλα ξεκίνησαν στις 2 Ιουνίου στις 14:30 το μεσημέρι, όταν μια άγνωστη γυναίκα τηλεφώνησε με απόκρυψη στον πατέρα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, εμφανιζόμενη ως η κόρη του Λιλή Χουλιαράκη, καθηγήτρια στο LSE και σύζυγος του πρώην υπουργού Η. Μόσιαλου.


Η γυναίκα έκλαιγε προσποιούμενη την αδελφή του υπουργού και έλεγε στον πατέρα της ότι προκάλεσε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα. Πριν προλάβει μάλιστα να του εξηγήσει πήρε το ακουστικό ένα άνδρας, ο οποίος προσποιήθηκε τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ και του είπε πως η κόρη του ενεπλάκη σε τροχαίο, τραυματίζοντας θανάσιμα ένα παιδί. Μάλιστα του ζήτησε και 20.000 ευρώ για να πληρώσει τον εισαγγελέα, ώστε να φτιάξει τα χαρτιά και να γλιτώσει η κόρη του το δικαστήριο.

Ο Μιχάλης Χουλιαράκης στην αρχή πανικοβλήθηκε και είπε στον υποτιθέμενο αστυνομικό πως στο σπίτι του έχει μόνο 10.000 ευρώ. Τότε εκείνος δέχθηκε να τα παραλάβει και του είπε να κατέβει από το σπίτι του σε λίγα λεπτά, για να δώσει τα χρήματα σε μια γυναίκα αστυνομικό που θα τον περίμενε.

Όταν έκλεισαν το τηλέφωνο, όμως ο πατέρας του Γ. Χουλιαράκη βρήκε την ψυχραιμία, επικοινώνησε με συγγενικά πρόσωπα και κατάλαβε ότι έπεσε θύμα απάτης. Ενημέρωσε τότε τους γείτονές τους να πάνε μαζί στο προαύλιο της πολυκατοικίας, κατέβηκε κάτω, είδε τη γυναίκα και της έκανε νόημα να πλησιάσει.

Εκείνη πλησίασε και του ζήτησε να παραδώσει τα χρήματα που… χρωστούσε, όπως του είπε χαρακτηριστικά. Όταν όμως διαπίστωσε την παρουσία και άλλων ενοίκων άρχισε να φωνάζει και να προσπαθεί να ξεφύγει.

Λίγο αργότερα έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που συνέλαβαν την 49χρονη και την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα Χολαργού. Στην κατοχή της είχε δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι της βρέθηκαν ακόμα τρία κινητά.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε η εμπλοκή στο κύκλωμα μιας ακόμα γυναίκας, Βουλγαρικής καταγωγής, στο σπίτι της οποίας στην Κυψέλη βρέθηκαν πολλές κάρτες sim και τρία κλειδιά πολυτελούς αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σπείρα είχε συμμετοχή σε 13 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων, εκ των οποίων οι 12 κατέληξαν σε απόπειρες, καθώς την τελευταία στιγμή τα θύματα κατάλαβαν την απάτη. Σε μία όμως περίπτωση το θύμα έδωσε 30.000 ευρώ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top