Ένα στα τρία βενζινάδικα ΚΛΕΒΟΥΝ τους καταναλωτές! ΔΕΙΤΕ σε ποιες περιοχές έγιναν έλεγχοι!

Τι δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Ζαφείρης στο STAR

Ένα στα τρία πρατήρια καυσίμων κλέβουν τους καταναλωτές χρησιμοποιώντας πειραγμένες αντλίες. Τα στοιχεία έδωσε στην δημοσιότητα η Διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.

Οι πρώτοι έλεγχοι που ξεκίνησε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εντόπισαν πρατήρια να έχουν πειράξει τις αντλίες καυσίμων, αδειάζοντας από 5% έως και 11% τα ρεζερβουάρ των οχημάτων και τις τσέπες των οδηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας εδώ κι έναν μήνα ενεργοποίησε εκ νέου τις εφόδους σε βενζινάδικα με τη χρήση του «μυστικού αυτοκινήτου». Αυτό διαθέτει κρυφό εξοπλισμό, ειδικό ρεζερβουάρ, και έχει τη δυνατότητα να μετρά τις πραγματικές ποσότητες των λίτρων που φεύγουν από τα στόμια των αντλιών.

Το όχημα που δεν φέρει διακριτικό της υπηρεσίας ήταν για πολλούς μήνες παροπλισμένο και επισκευάστηκε και πιστοποιήθηκε με αποτέλεσμα από τα τέλη Μαΐου να έχει κάνει τους πρώτους αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε πρατήρια.

Η Διεύθυνση Μετρολογίας σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία έχουν καταστρώσει ειδικά δρομολόγια και κατόπιν σχετικών καταγγελιών διενεργούν τις απαραίτητες έρευνες.

Η απορία χιλιάδων οδηγών όταν φεύγουν από ένα πρατήριο «πως είναι δυνατόν να έβαλα 20 ευρώ βενζίνης και ο δείκτης να μην έχει μετακινηθεί» βρίσκει πάντα απάντηση στους ελέγχους που κάνει το ειδικό όχημα.

Ήδη οι πρώτοι έλεγχοι σε πρατήρια στον Κορυδαλλό, στον Ταύρο, στο Κερατσίνι και στη Νίκαια όπου υπήρχαν καταγγελίες έβγαλαν λαβράκι...

Οι αποκλίσεις στις αντλίες κυμαίνονται από το 5% και έφθαναν στο 11%. Με απλά λόγια στα 50 λίτρα αμόλυβδης με τιμή 1,43 ευρώ το λίτρο ο οδηγός έχανε από 3,5 έως και 8 ευρώ.

Παράλληλα τα «μαύρα» κέρδη για τον επιτήδειο βενζινοπώλη είναι πολλαπλάσια αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος των ποσοτήτων που παρέχει με αυτό τον δόλιο τρόπο σε μια μέρα.

Αυτό σημαίνει ότι σε μια μέρα το αφορολόγητο κέρδος του ιδιοκτή��η που έχει πειράξει τις αντλίες ανέρχεται από 350 έως 750 ευρώ.

Τι προτείνει ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Ζαφείρης

Ο κ. Ζαφείρης προτείνει να ξεκινήσει μια μελέτη για ένα σύστημα το οποίο θα μπαίνει στο στόμιο του ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου και θα μετρά τα λίτρα που μπαίνουν.

«Είναι μια σοβαρή σκέψη, αρκεί βέβαια να φτάσει στο σημείο να είναι οικονομικά συμφέρουσα. Δηλαδή αυτή την στιγμή εκρέει το καύσιμο και το μετράει ο πρατηριούχος και με την απόδειξη το πουλάει. Μετά θα πρέπ��ι να μπορεί να ελέγχει το ίδιο πράγμα και ο καταναλωτής. Συγκεκριμένα, θα εγκαθιστά ένα απλό σύστημα που θα μετράει από μόνος του ο καταναλωτής, τι εισρέει μέσα στο αυτοκίνητό του. Συνδυάζοντας αυτά τα δυο μπορεί εύκολα να δει αν τον έχουν κλέψει ή αν πήρε την βενζίνη την οποία πλήρωσε», δήλωσε στην κάμερα του STAR.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top