ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ σπείρα που είχε ρημάξει δεκάδες σπίτια στην Αττική-Είχαν βγάλει πάνω από 2 εκατ. ευρώ

Στα χέρια της αστυνομίας είναι 30 άτομα

Στην «φάκα» πιάστηκαν δεκάδες μέλη της μεγαλύτερης σπείρας Γεωργιανών που είχε ρημάξει δεκάδες σπίτια στην Αττική.

Η εγκληματική οργάνωση διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής με λεία που υπολογίζεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Οι Γεωργιανοί χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο τους κεντρική πλατεία και διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας.

police1.jpg

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά 30 μέλη της οργάνωσης από τα οποία 25 είναι υπήκοοι Γεωργίας, 4 υπήκοοι Αλβανίας και 1 υπήκοος Βουλγαρίας.

Παράλληλα έχει διαπιστωθεί η εγκληματική δράση άλλων 125 μελών της οργάνωσης, που συμμετείχαν στις επιμέρους εγκληματικές της δραστηριότητες, είτε με εκτελεστικό, είτε με επιβοηθητικό ρόλο, ενώ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους.

police2.jpg
Σε βάρος όλων εμπλεκομένων έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών και ληστειών καθώς και ��ποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Οι κατηγορούμενοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία Γεωργιανοί, από το 2010 είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση των μελών της, διέπρατταν συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση, κλοπές οικιών, αλλά και ληστείες σε βάρος των ηλικιωμένων ενοίκων των οικιών, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

police3.jpg
Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ως χώρο συγκέντρωσης – ορμητήριο, κεντρική πλατεία, καθώς και διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ διοχέτευαν τα κλοπιμα��α άμεσα σε κλεπταποδόχους και ενεχυροδανειστήρια σε διάφορες περιοχές των Αθηνών.

police4.jpg
Μάλιστα τα χρήματα που αφαιρούσαν από τους παθόντες ή αποκόμιζαν από την πώληση των κλοπιμαίων, τα έστελναν μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων απευθείας στην χώρα τους (Γεωργία).

Μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί 137 περιπτώσεις κλοπής σε οικίες και τέσσερις περιπτώσεις ληστείας, ενώ θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή των κατηγορουμένων, σε τουλάχιστον πενήντα ακόμη, παρόμοιες περιπτώσεις.

police5.jpg
Εκτιμάτα�� ότι, το οικονομικό όφελος που αποκόμισε το δίκτυο διαρρηκτών, στο πλαίσιο της εγκληματικής του δραστηριότητας, ξεπερνά το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ.

police8.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top