Οι υποσχέσεις ειπώθηκαν αλλά οι πράξεις αιωρούνται-Τρομερές ελλείψεις στο νοσοκομείο Ιεράπετρας

«Μπαλάκι» οι ασθενείς

Οι υποσχέσεις ειπώθηκαν αλλά οι πράξεις αιωρούνται-Τρομερές ελλείψεις στο νοσοκομείο Ιεράπετρας

​Λίγες μέρες πριν ο Παύλος Πολάκης δεχόταν την αποδοκιμασία των πολιτών της Ιεράπετρας όταν επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης.

Οι κάτοικοι δεν δέχονται να μετατραπεί το νοσοκομείο τους σε κέντρο υγείας όπως προσπαθεί εδώ και καιρό το υπουργείο. Από την άλλη όμως αναγκάζονται να υπομείνουν σοβαρές ελλείψεις σε ειδικότητες γιατρών, που τους οδηγούν σε άλλες πόλεις της Κρήτης.

Εδώ και δυο χρόνια στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας δεν λειτουργεί η παθολογική κλινική ενώ λείπουν 10 γιατροί! Όπως λένε οι εργαζόμενοι, οι υποχρεώσεις καλύπτονται χάρη στο φιλότιμο του προσωπικού!

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο κτηνίατρος Μιχάλης Σπυριδάκης που συχνά παρέχει πρώτες βοήθειες σε επείγοντα περιστατικά κοντεύει να βρει και τον μπελά του... Γνωρίζει ότι δεν υποκαθιστά τον γιατρό και έχει καταγγελθεί μάλιστα γι’ αυτό που κάνει από τον ιατρικό σύλλογο.

Ο ίδιος με αφοπλιστική ειλικρίνεια παραδέχεται πως οι γυναίκες της Ιεράπετρας γεννούν τα παιδιά τους σε άλλες πόλεις αφού δεν υπάρχει γυναικολογική κλινική.

Το νοσοκομείο εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας δηλαδή περίπου 80.000 κατοίκους, ενώ το καλοκαίρι με τους τουρίστες το νούμερο αυτό διπλασιάζεται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top