ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ στο ΔΣ της Χειμάρρας! «Η Αλβανία να κρατήσει τις δεσμεύσεις της» λέει το ΥΠΕΞ

Έξι άτομα άγνωστα στην περιοχή, επιτέθηκαν στους πολίτες και τα μέλη του ΔΣ

​Ανακοίνωση για τα απαράδεκτα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες Πέμπτη (30/6) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας, εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο κάλεσε την αλβανική κυβέρνηση «να ανταποκριθεί στις διεθνείς και ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η αίθουσα μετατράπηκε σε ρινγκ, όταν έξι άτομα άγνωστα στην περιοχή, επιτέθηκαν στους πολίτες και τα μέλη του ΔΣ μετατρέποντας την αίθουσα σε «ρινγκ».

Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», κατήγγειλε την «προκλητικά επαναλαμβανόμενη άσκηση φυσικής και ψυχολογικής βίας προς τους κατοίκους της Χειμάρρας», υπογραμμίζοντας πως «ηθικοί αυτουργοί αυτών των εντάσεων είναι η κυβέρνηση Ράμα και ο διορισμένος Δήμαρχος της Γιώργος Γκόρος».

Σύμφωνα με το himara.gr, στην ατζέντα της συνεδρίασης του ΔΣ βρέθηκαν δύο θέματα που προκαλούν έντονο προβληματισμό στους κατοίκους της περιοχής: το θέμα της ανάπλασης του κέντρου της Χειμάρρας και το ζήτημα της διαχείρισης των παραλιών της καλοκαιρινής περιόδου.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες του ιστορικού κέ��τρου, παρέστησαν στη συνεδρίαση ε��φράζοντας τη διαφωνία τους, όχι μόνο γιατί θίγεται η περιουσία τους αλλά και για την αλλοίωση του χαρακτήρα του ιστορικού κέντρου της Χειμάρρας, καθώς ο απώτερος στόχος είναι η υφαρπαγή της περιουσίας τους από τρίτους.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και καταδικάζουμε τα απαράδεκτα περιστατικά άσκησης βίας που διαδραματίστηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας.

Καλούμε την αλβανική κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις διεθνείς και ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, καθώς και στις απαιτήσεις που επιβάλλει ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, τηρώντας τις δεσμεύσεις της ως προς την ελληνική εθνική μειονότητα και διασφαλίζοντας την προστασία όλων των δικαιωμάτων των μελών της, συμπεριλαμβανομένου ασφαλώς του δικαιώματος στην ιδιοκτησία.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του himara.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top