«Βροχή» οι ακυρώσεις των τουριστών στην Τουρκία-Στρέφονται στα ελληνικά νησιά

Πώς επωφελείται η χώρα μας

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ακυρώνουν τα σχέδιά τους για διακοπές στην Κωνσταντινούπολη και προτιμούν ένα ταξίδι στα ελληνικά νησιά, ή ακόμα και την πρωτεύουσα, μετά τα τελευταία αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα.

«Δεν πρόκειται να πάω εκεί αν είναι τόσο επικίνδυνα όλη την ώρα. Γι΄ αυτό και επέλεξα την Αθηνά αντί για την Κωνσταντινούπολη», είπε στην κάμερα του Star ένας τουρίστας.

Αρκετοί τουρίστες που είχαν σκοπό να φύγουν από την Αθήνα και να συνεχίσουν τις διακοπές τους στην Κωνσταντινούπολη τώρα το ξανασκέφτονται. Παρατείνουν τη διαμονή τους εδώ και δίνουν πε��ισσότερο χρόνο στο να θαυμάσουν τα ελληνικά αξιοθέατα.

«Θα μείνουμε εδώ δυο μέρες αντί για μια και δε θα πάμε στην Τουρκία», τονίζει μια τουρίστρια.

Η γειτονική χώρα αιμορραγεί. Έξι με οκτώ εκατομμύρια τουρίστες, την διέγραψαν από τη λίστα με τους προτεινομένους ταξιδιωτικούς προορισμούς τους. Ωστόσο το όφελος είναι μεγαλύτερο για μεσογειακές χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία, πάρα για την Ελλάδα που δυσφημίστηκε εξαιτίας του προσφυγικού.

Σύμφωνα με τους φορείς του τουρισμού, τα τρομοκρατικά χτυπήματα ιδίως στα αεροδρόμια, λειτουργούν ιδιαίτερα αρνητικά για τον τουρισμό.

Καλλιεργείται έντονα στους επισκέπτες ο φόβος και το ταξίδι, από ψυχαγωγία μετατρέπεται σε ρίσκο, οπότε επιλέγουν χώρες όπου νιώθουν ασφαλείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top