Παραίτηση με αιχμές από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κουτζαμάνη

«Ποτέ δεν δέχθηκα υποδείξεις», επεσήμανε με νόημα

​Για προσπάθειες οι οποίες εκδηλώνονται τελευταία και πλήττουν την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης, έκανε λόγο η απερχόμενη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου που αποχωρεί σήμερα λόγω συμπληρώσεως ορίου ηλικίας, σε γραπτή δήλωσή της, μεταξύ άλλων, αφήνει σαφείς αιχμές για προσπάθειες, τελευταία, επηρεασμού της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και καλεί τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς να τις αποκρούσουν και να μείνουν αταλάντευτα πιστοί την προάσπιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και στην εκτέλεση τω�� καθηκόντων τους.

Αναλυτικά η δήλωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου:

«Οι Θεσμοί δεν είναι αυτομάτως ισχυροί από μόνοι τους, αλλά παίρνουν το ύψος των ανθρώπων που τους κουβαλούν στις πλάτες τους.

Αισθάνομαι επίσης την ανάγκη να επισημάνω ότι θλίβομαι γιατί παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα προσπάθειες που πλήττουν τη θεσμική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και το κύρος αυτής.

Απέναντι σ΄ αυτά τα φαινόμενα, οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη να κρατούν την Δικαιοσύνη ανεξάρτητη και ελεύθερη και να αποκρούουν τις προσπάθειες αυτές και θα τις αποκρούουν ευχερώς εάν έχουν κάνει βίωμά τους την απονομή του δίκιου και εάν έχουν ταυτίσει την ψυχή τους και το είναι τους με την ανεξαρτησία τους ως δικαστικών λειτουργών».

Επίσης, η κυρία Κουτζάμανη στη γραπτή δήλωση της, αφού ευχαριστεί το σύνολο του Τύπου, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, για την αντικειμενική, όπως τονίζει κάλυψη των θεμάτων της Δικαιοσύνης, τονίζει ότι η ίδια απέφυγε επιμελώς να απαντήσει σε συγκεκριμένα, αναληθή δημοσιεύματα για λόγους προστασίας της θεσμικής θέσης.

«Προτίμησα να μην απαντήσω, ούτε να στείλω εξώδικα, ούτε να υποβάλλω μηνύσεις, αλλά να σιωπήσω για να προστατεύσω το κύρος μου ως εισαγγελικής λειτουργού, διότι πιστεύω ότι το κύρος του δικαστικού λειτουργού δεν κατοχυρώνεται με μηνύσεις η εξώδικα αλλά κατακτιέται από προσωπική στάση και πολιτεία του καθενός και δεν χαρίζεται ως δώρο από κατοχή μιας δημόσιας θέσης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top