Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Αθήνα-Υπέρβαση του ορίου για το όζον: Δείτε πώς να προφυλαχθείτε

Σε συνδυασμό με την ζέστη… κάνει την καθημερινότητα μας εφιάλτη

​Εφιαλτική είναι η σημερινή μέρα για τους Αθηναίους, καθώς η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει υπερβεί το όριο! Αυτό σε συνδυασμό με την αφόρητη ζέστη κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει: Σήμερα 30/06/2016 σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 15:00 σημειώθηκαν οι υπερβάσεις που βλέπετε στον πίνακα:

κι.jpg

Για το λόγο αυτό από το Υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού: «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.

Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Αναμένεται η μείωση των τιμών όζοντος αργά το απόγευμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top