Ποιοι «σφάζονται» για τις ξαπλώστρες στο Ελαφονήσι

Στα δικαστήρια λύνουν τις διαφορές τους

Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους οι δήμαρχοι Καντάνου-Σελίνου και Κισσάμου της Κρήτης για το μαγευτικό Ελα��ονήσι. «Μήλον της Εριδος» αποτελούν 100 μέτρα παραλιακής γης, τα οποία διεκδικούνται και από τους δύο δήμους για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων. Αν και η πρώτη οροθέτηση των διοικητικών ορίων έγινε το 1933, από το 1998, που πέρασε η εκμετάλλευση των παραλιών στις δημοτικές επιχειρήσεις, άρχισε η «βεντέτα».

Παρόλο που και οι δύο δήμαρχοι τονίζουν πως το θέμα δεν είναι προσωπικό και πως έχουν διάθεση να τα βρουν, το γεγονός είναι πως χρειάζονται πραγματογνώμονες, ασφαλιστικά μέτρα και τελικά δικαστικές αποφάσεις για να επέλθει έστω ένας συμβιβασμός. Και όλα αυτά σε μία από τις πιο διάσημες και όμορφες παραλίες του κόσμου, που συγκεντρώνει τους καλοκαιρινούς μήνες 3.000-4.000 επισκέπτες καθημερινά.

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου αναμένεται να εκδοθεί από την ειρηνοδίκη Χανίων η απόφαση επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο δήμος Κανδάνου-Σελίνου κατά του δήμου Κισσάμου, ζητώντας την απομάκρυνση ομπρελοκαθισμάτων που έχει τοποθετήσει ο δήμος Κισσάμου σε σημείο της παραλίας του Ελαφονησίου το οποίο, όπως λέει ο δήμος Σελίνου-Κανδάνου, ανήκει στον ίδιο. Η διαφορά των δύο δήμων συζητήθηκε σήμερα, 30 Ιουνίου, στο δικαστήριο, με τις δύο πλευρές να εμμένουν στις απόψεις τους.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν μακρά καθώς διήρκησε για περίπου 3 ώρες με την πρόεδρο της έδρας να εξετάζει μάρτυρες που πρότειναν και οι δύο δήμοι.

Η ειρηνοδίκης, κλείνοντας τη διαδικασία, κάλεσε τους νομικούς εκπροσώπους των δύο δήμων να προσκομίσουν όποια συμπληρωματικά στοιχεία και υπομνήματα επιθυμούν μέχρι τις 14:00 της ερχόμενης Δευτέρας, 4 Ιουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top