ΑΓΩΝΙΟΥΝ χιλιάδες Ελληνόπουλα στη Βρετανία για τις συνέπειες του Brexit στις σπουδές τους

Δείτε το ρεπορτάζ του Star

ΑΓΩΝΙΟΥΝ χιλιάδες Ελληνόπουλα στη Βρετανία για τις συνέπειες του Brexit στις σπουδές τους

​Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία, τα πανεπιστήμια στέλνουν το ένα μετά το άλλο email στους Ευρωπαίους φοιτητές προκειμένου να τους καθησυχάσουν πως τίποτα δεν θα αλλάξει στις συνθήκες των σπουδών τους.

«Επικοινώνησα με το πανεπιστήμιο του Λονδίνου όπου ελπίζω να φοιτήσει από το Σεπτέμβριο η κόρη μου και με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και καμία αλλαγή στην εισαγωγή φοιτητών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες ούτε διαφοροποιείται το κόστος των διδάκτρων».

Η Αθηνά Μίχαλου είναι ένας από τους χιλιάδες Έλληνες γονιούς που ετοιμάζονται να στείλουν τα παιδιά τους για σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία. Οι περισσότεροι προσπαθούν να καταλάβουν τη σημαίνει για την τσέπη τους το Brexit γι' αυτό και τα Βρετανικά στέλνουν μαζικά καθησυχαστικά email.

Όπως αναφέρει το Πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ στη Σκωτία: "H διαδικασία εξόδου θα πάρει χρόνια και σε καθ' όλη την διάρκεια της μετάβασης θα φροντίσει να προσφέρει ένα περιβάλλον με διεθνή προοπτική, καλές χρηματοδοτήσεις και να αποτελεί ελκυστικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα για όλους τους ταλαντούχους ανθρώπους εντός και εκτός της Ευρώπης".

«Το LSE έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι τα δίδακτρα για το ακαδημαϊκό έτος 2016- 2017 θα παραμείνουν ως έχουν είτε αυτά αφορούν νέους είτε υπάρχοντες φοιτητές... Επίσης οι υπάρχοντες φοιτητές θα πληρώνουν τα σημερινά χαμηλότερα ευρωπαϊκά δίδακτρα μέχρι την ολοκλήρωση του πτυχίου τους» ανέφερε στο Star ο πρόεδρος Συλλόγου αποφοίτων LSE, Νίκος Σοφιανός.

Ο Σύνδεσμος των Βρετανικών κολλεγίων πο�� βρίσκονται στην Ελλάδα διαβεβαιώνει πως ούτε στη χώρα μας θα αυξηθούν τα δίδακτρα. Τα πτυχία θα συνεχίσουν να αναγνωρίζονται ενώ λύση αναμένεται να βρεθεί και για τα φοιτητικά δάνεια.

«Οι διαβεβαιώσεις που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι τα δίδακτρα δεν θα αλλάξουν και θα βρεθεί κάποιος τρόπος χρηματοδότησης είτε από το Βρετανικό δημόσιο είτε απευθείας από τα πανεπιστήμια» τόνισε ο αντιπρόσωπος Βρετανικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, Θωμάς Πολίτης.

Προς το παρόν λοιπόν τα νέα για τον προϋπολογισμό των οικογενειών που σπουδάζουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό είναι ευχάριστα καθώς η στερλίνα κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την προ Brexit εποχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top