ΜΟΝΟ στο Star:Στα ΑΔΥΤΑ του ΕΟΠΥΥ-Από το ΧΑΟΣ με τις κούτες… στον ηλεκτρονικό έλεγχο

Δείτε το ρεπορτάζ του Star

​Θυμάστε το χάος που επικρατούσε στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ στον Πειραιά; Οι κούτες στοιβάζονταν σε όλα τα γραφεία και η κατάσταση ήταν ανυπόφορη για τους ασφαλισμένους και τους υπάλληλους.

Ο χώρος πλέον νοικοκυρεύτηκε και ο ΕΟΠΥΥ ελέγχει όλους τους παρόχους μέσω πληροφοριακών συστημάτων. Στο κέντρο υποδοχής των υποβολών των παροχών... βλέπουμε κάποιες στοίβες από φακέλους.

Είναι οι υποβολές από τους παρόχους από όλη την Ελλάδα μια φορά το μήνα, κατηγοριοποιούνται, παίρνουν αριθμό πρωτοκόλλου μέσα από αυτοποιημένο λογισμικό.

Κάθε υποβολή έχει ειδικό αυτοκόλλητο και barcode...ώστε να ξέρετε από ποιο πάροχο είναι. Για πρώτη φορά γίνεται τελική εκκαθάριση μέσα από έλεγχο δείγματος! Μέσα σε 8 μήνες έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η ψηφιοποιήσει του 2016, ενώ πρέπει να γίνουν έλεγχοι τουλάχιστον από το 2012 και μετά.

Προς το παρόν το Brexit δεν έχει επηρεάσει τον τρόπο που ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει τους ασθενείς που μεταβαίνουν στη Μεγάλη Βρετανία για θεραπεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top