Ελληνικά νησιά ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ από τόνους σκουπιδιών

Εν μέσω τουριστικής περιόδου

​Εικόνες ντροπής καταγράφονται εν μέσω τουριστικής περιόδου στην Κέρκυρα. Ολόκληρο το νησί έχει κατακλυ��τεί από τόνους σκουπιδιών, καθώς κάτοικοι έχουν αποκλείσει την παράνομη χωματερή.

Μάλιστα, εξαγριωμένοι κάτοικοι που έχουν καταλάβει τον ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι, επιτέθηκαν στο δήμαρχο Κώστα Νικολούζο.

Ίδια τύχη είχε και ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης που βρέθηκε στο χώρο του ΧΥΤΑ.

Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να μπορέσει να φύγει από την περιοχή.

ΓΙΑ 15η ΜΕΡΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ «ΠΝΙΓΕΤΑΙ» ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Σε όλη το νησί τα σκουπίδια έχουν σχηματίσει βουνά. Οι τουρίστες αλλά και οι κάτοικοι της Κέρκυρας ζουν υπό τον φόβο μετάδοσης ασθενειών. Στο νησί έφτασε και ο υπουργός εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής σε μια προσπάθεια να πείσει τους κατοίκους στο Τεμπλόνι να ανοίξουν τον ΧΥΤΑ.

Ο δήμος σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις οσμές, αλλά και την μετάδοση μολύνσεων ψέκασε τα σκουπίδια και τα σκέπασε με νάιλον.

Την ίδια ώρα, με τα σκουπίδια να είναι κίνδυνος για την δημόσια υγεία, κάτοικοι του νησιού διαμαρτυρήθηκαν έξω από το δημαρχείο, φορώντας σακούλες σκουπιδιών, ενώ αύριο θα καταθέσουν μήνυση εναντίον του δημάρχου, ως υπεύθυνο για την κατάσταση που βρίσκεται το νησί.

ΠΑΞΟΙ: ΘΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Λίγο καλύτερη προς το παρόν η κατάσταση στους Παξούς. Τα δυο νησάκια, αγαπημένος τουριστικός προορισμός, κινδυνεύουν να γεμίσουν με σκουπίδια, αφού δεν μπορούν να στείλουν τα κοντέινερ με τα στην Κέρκυρα.

Μια εικόνα καθόλου κολακευτική, αντικρίζουν οι τουρίστες , όταν φτάνουν στο λιμάνι του Κατάκολου τα κρουαζιερόπλοια.

Τα σκουπίδια έχουν γίνει βουνά, και παρά τις προσπάθειες του δήμου, το γραφικό λιμάνι, είναι δύσκολο να καθαριστεί.

Και αν στο Κατάκολο δεν έχουν βρει ακόμη λύση, στην Ζάκυνθο, που αντιμετώπισε πρόσφατα πρόβλημα από τα σκουπίδια βρήκε τη λύση.

Η Περιφέρεια έκλεισε τον ΧΥΤΑ μόνο στα χαρτιά, καθώς ο δήμος εξακολουθεί να αποθέτει εκεί τα σκουπίδια, ώστε να μην σχηματιστούν βουνά καλοκαιριάτικα στους δρόμους του νησιού.