ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Star: Ο Έλληνας που πήγε στην Συρία κα πολέμησε ενάντια στους τζιχαντιστές

Οι μαχητές του Ισλαμικού κράτους είναι παντού

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Star: Ο Έλληνας που πήγε στην Συρία κα πολέμησε ενάντια στους τζιχαντιστές

​Τον αποκαλούν Ντελχάζ που σημαίνει ο άνθρωπος που προσφέρει από την καρδιά του, στα κουρδικά. Έτσι ήταν γνωστός στη Συρία ο 29χρονος συμπατριώτης μας που πήγε εθελοντικά για να πολεμήσει ενάντια στους φανατικούς του ισλαμικού κράτους

«Την απόφαση να εμπλακώ στον πόλεμο της Συρίας την πήρα όταν είδα να στοχοποιούνται οι διάφορες θρησκευτικές μειονότητες της Συρίας και συγκεκριμένα η Χριστιανική ορθόδοξη μειονότητα στην οποία ανήκω και εγώ».

Δέκα μήνες στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών. Δέκα μήνες στην κόλαση. «Νεκρούς, μάχες μέτωπο κατά μέτωπο, πτώματα, διαλυμένα σπίτια, πτώματα σε αποσύνθεση στην πόλη Κομπανι, πολλά φρικαλέα πράγματα. Η χειρότερη στιγμή ήταν όταν κινδύνευσα σε κάποια φάση κοντά στον Ευφράτη. Είχα περικυκλωθεί, μαζί με ένα σύντροφο, από τους τζιχαντιστές! Είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος με τον οποίο κατάφερα να ξεφύγω».

Καλύπτει τα χαρακτηριστικά του με ένα παλαιστινιακό μαντήλι. Οι τζιχαντιστές όπως μας εξηγεί είναι παντού. «Από προσωπική μου εμπειρία γνωρίζω και βλέπω στο facebook να αναρτούν φίλοι μου από τη Συρία φωτογραφίες με ονόματα ο τάδε ήταν στο ισλαμικό κράτος και δρούσε στη συγκεκριμένη πόλη και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ελλάδα ή στη Γερμάνια».

Η φρίκη του πολέμου αλλά και οι πιέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον οδήγησαν τα βήματα του Ντελχάζ πίσω στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2015. Όσα βίωσε αποτυπώνονται σε ένα βιβλίο που έγραψε και εκδόθηκε πριν λίγες μέρες.

«Προσπαθώ να περάσω τις ιδέες για τις οποίες εγώ θέλησα να ρισκάρω τη ζωή μου, να δείξω πως έχουν τα πράγματα στη Μέση Ανατολή».

Τώρα ο 29χρονος προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του. Όμως λέει πως είναι πάντα έτοιμος να απαντήσει σε πιθανό κάλεσμα για βοήθεια από του συντρόφους του στη Συρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top