Μαίνεται η πύρινή κόλαση στα Δερβενοχώρια-Σε δύσβατο σημείο η φωτιά-Ηρωική μάχη των πυροσβεστών

Τιτάνιες προσπάθειες για να μην περάσει η φωτιά σε Πάρνηθα και Ασπρόπυργο-Εμπρησμό «βλέπουν» κάτοικοι και φορείς

Μαίνεται η πύρινή κόλαση στα Δερβενοχώρια-Σε δύσβατο σημείο η φωτιά-Ηρωική μάχη των πυροσβεστών

​Παρανάλωμα του πυρός έχει γίνει ένας από τους πολυτιμότερους πνεύμονες οξυγόνου της Αττικής καθώς η φωτιά που κατακαίει δασική έκταση στα Δερβενοχώρια στην περιοχή Στεφάνη Βοιωτίας από τις 22:40 το βράδυ του Σαββάτου, μαίνεται ανεξέλεγκτη.

156132.jpg
Σύσσωμη η Πυροσβεστική (115 πυροσβέστες με 56 οχήματα, και 38 άτομα πεζοπόρο, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα) καταβάλλουν ηρωικές προσπάθειες να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, το οποίο αναζωπυρώνεται συνεχώς λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

156133.jpg
Παράλληλα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνδράμει το έργο των πυροσβεστών με έξι υδροφόρες, πέντε Unimog, δύο φορτωτές, ένα JCB και ένα Grader, ενώ στο σημείο της κατάσβεσης βρίσκεται τόσο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

156135.jpg
Σαν να μην έφταναν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, δύσβατο είναι και το σημείο όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να το προσεγγίσουν εύκολα οι Πυροσβεστικές δυνάμεις.

156136.jpg
Προς το παρόν ευτυχώς δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ενώ η Πυροσβεστική δίνει τιτάνια μάχη η φωτιά να μην «γυρίσει» προς την Πάρνηθα και τον Ασπρόπυργο.

156137.jpg
Στο πέρασμά της, η πυρκαγιά εκτός από το πευκοδάσος που το έκανε στάχτη, έκαψε και μαντριά με ζώα.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ:

Την ίδια ώρα όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο, με την Πυροσβεστική αλλά και τους κατοίκους της περιοχής να «βλέπουν» εμπρησμό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ώρες αγωνίας για τους πιλότους: Πήρε φωτιά ο κινητήρας του Καναντέρ-Χτύπησαν με ορμή στο έδαφος

Δερβενοχώρια:Μάχη δίνει η Πυροσβεστική για να μην φτάσει η φωτιά σε Πάρνηθα,Ελευσίνα,Ασπρόπυργο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top