Δερβενοχώρια:Μάχη δίνει η Πυροσβεστική για να μην φτάσει η φωτιά σε Πάρνηθα,Ελευσίνα,Ασπρόπυργο

Πύρινη κόλαση στη Στεφάνη Βοιωτίας από το βράδυ του Σαββάτου-Θηριώδης η καταστροφή- Πριν την φωτιά ακούστηκαν εκρήξεις

Δερβενοχώρια:Μάχη δίνει η Πυροσβεστική για να μην φτάσει η φωτιά σε Πάρνηθα,Ελευσίνα,Ασπρόπυργο

​Μάχη με την πύρινη λαίλαπα δίνουν οι Πυροσβέστες στα Δερβενοχώρια στη Στεφάνη Βοιωτίας, καθώς η πυρκαγιά που κατακαίει δασική έκταση από το βράδυ του Σαββάτου έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές στην περιοχή, η οποία αποτελεί και τον κρυφό, μοναδικό πνεύμονα της Αττικής.

Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν είναι σύμμαχος, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που φυσούν, προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις με την πυρκαγιά να έχει «χωριστεί» σε δυο μέτωπα, ένα προς Οινόη και ένα προς Πάρνηθα.

Στόχος των Πυροσβεστών, είναι να μην φτάσει προς Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Πάρνηθα, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ σε δασική έκταση με πεύκα.

Μιλώντας στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Καλημέρα», η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ που βρίσκεται στο σημείο, μετέφερε το κλίμα, λέγοντας πως αυτή είναι η δεύτερη φωτιά που ξεσπά τόσο μεγάλη φωτιά στην περιοχή. Την πρώτη φορά, από το ίδιο σημείο είχε ξεσπάσει η μεγάλη φωτιά της Πάρνηθας.

«Στις παρυφές του ίδιου χωριού από ανύποπτο σημείο ξεκίνησε μια μικρή φωτιά και καθώς έπεσε μέσα στην πλαγιά που είναι πυκνή ακούστηκαν πάρα πολλοί εκρηκτικοί μηχανισμοί» δήλωσε η Κύρα Αδάμ, τονίζοντας πως η καταστροφή είναι τεράστια και πως η συγκεκριμένη περιοχή ήταν ο «μοναδικός πράσινος πνεύμονας ολόκληρης της Αττικής και δεν υπάρχει πλέον. Η καταστροφή είναι θηριώδης. Η φωτιά ξεκίνησε από εμπρησμό και φαίνεται από το αρχικό σημείο».

Η κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή είναι τεράστια, καθώς στο σημείο επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα, και 38 άτομα πεζοπόρο.

Παράλληλα, ενισχύθηκαν και τα εναέρια μέσα με 7 αεροσκάφη (το 8ο που ήταν στον αέρα επιχείρησε ελεγχόμενη πτώση) και 5 ελικόπτερα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πύρινη κόλαση στα Δερβενοχώρια-Θηριώδης η καταστροφή-Πριν την φωτιά ακούστηκαν εκρήξεις

Παραλίγο τραγωδία: Ελεγχόμενη πτώση Καναντέρ στα Δερβενοχώρια-Σώοι οι πιλότοι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top