Πύρινη κόλαση στα Δερβενοχώρια-Θηριώδης η καταστροφή-Πριν την φωτιά ακούστηκαν εκρήξεις

Ήταν ο κρυφός μοναδικός πνεύμονας της Αττικής-Από εκεί είχε ξεκινήσει στο παρελθόν και η φωτιά της Πάρνηθας

Πύρινη κόλαση στα Δερβενοχώρια-Θηριώδης η καταστροφή-Πριν την φωτιά ακούστηκαν εκρήξεις

​Σε συναγερμό βρίσκονται από το βράδυ του Σαββάτου οι κάτοικοι και οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις στη Βοιωτία, εξαιτίας της πύρινης κόλασης από την φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ σε δασική έκταση με πεύκα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη, χωρίς ωστόσο να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο αυτή τη στιγμή επιχειρούν 6 αεροσκάφη 115 πυροσβέστες και 50 πυροσβεστικά, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τον άνεμο που δυσχεραίνει το έργο τους.

Μιλώντας στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Καλημέρα», η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ που βρίσκεται στο σημείο, μετέφερε το κλίμα, λέγοντας πως αυτή είναι η δεύτερη φωτιά που ξεσπά τόσο μεγάλη φωτιά στην περιοχή. Την πρώτη φορά, από το ίδιο ση��είο είχε ξεσπάσει η μεγάλη φωτιά της Πάρνηθας.

«Στις παρυφές του ίδιου χωριού από ανύποπτο σημείο ξεκίνησε μια μικρή φωτιά και καθώς έπεσε μέσα στην πλαγιά που είναι πυκνή ακούστηκαν πάρα πολλοί εκρηκτικοί μηχανισμοί» δήλωσε η Κύρα Αδάμ, τονίζοντας πως η καταστροφή είναι τεράστια και πως η συγκεκριμένη περιοχή ήταν ο «μοναδικός πράσινος πνεύμονας ολόκληρης της Αττικής και δεν υπάρχει πλέον. Η καταστροφή είναι θηριώδης. Η φωτιά ξεκίνησε από εμπρησμό και φαίνεται από το αρχικό σημείο».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top