Το BREXIT χτυπά τον ελληνικό τουρισμό- ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΙ για τους Βρετανούς οι προορισμοί του ευρώ

Ανησυχούν οι Έλληνες επιχειρηματίες στα νησιά

Ανησυχία στον τουρισμό προκαλεί το Brexit, καθώς δεν μπορούν να είναι γνώστες οι επιπτώσεις που θα έχει η χώρα μας. Οι Bρετανοί τουρίστες δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα, ωστόσο οι οικονομικές εξελίξεις μπορούν να μειώσουν τις επισκέψεις τους στα ελληνικά νησιά.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι πιθανόν να επηρεαστεί ο αριθμός των Βρετανών που θα επιλέξουν την Ελλάδα ή κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα για τις διακοπές τους και αυτό θα οφείλεται στην μείωση της ισοτιμίας της στερλίνας έναντι του ευρώ, κάτι που θα κάνει όλους τους προορισμούς του ευρώ ακριβότερους για τους Βρετανούς.

Κύριοι προορισμοί που αναμένεται να επηρεαστούν από μια τυχόν μείωση του αριθμού των Βρετανών είναι η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Μύκονος, η Ζάκυνθος, η Ρόδος, η Κως και η Σαντορίνη.

Το 2015 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 2.397.169 Βρετανοί και τα έσοδα για την χώρα μας έφτασαν τα 2 δις. Το brexit προς στιγμήν δημιούργησε και κάποια μικροπροβλήματα σε συναλλαγές για όσους είχαν στην κατοχή τους στερλίνες Αγγλίας.

Όπως ένας Βρετανός στην Κω που πήγε να μετατρέψει συνάλλαγμα δεν μπόρεσε και ανήρτησε τ��ν ανακοίνωση που βρήκε στο twitter: «Αγαπητοί πελάτες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι προς το παρόν δεν μπορούμε να κάνουμε ανταλλαγές συναλλάγματος για βρετανικές λίρες, καθώς δεν έχουμε την επίσημη ισοτιμία συναλλάγματος από την Κεντρική Τράπεζα».

Στο αεροδρόμιο πάντως τα ανταλλακτήρια παρά τις συνεχείς μεταβολές της ισοτιμίας ευρώ-λίρας εξυπηρετούσαν κανονικά.

Σοβαρές ανησυχίες πάντως εκφράζονται για το μέλλον των low cost εταιρειών-πτήσεων στην Ευρώπη με πολλο��ς να πιστεύουν ότι οι χαμηλοί ναύλοι θα τελειώσουν για τους Βρετανούς.

Ο δημοσιογράφος του STAR, Γρηγόρης Μπάκας, μεταδίδει από το Φαληράκι της Ρόδου, το κλίμα που επικρατεί σε ένα μέρος, που συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους προορισμούς των Βρετανών τουριστών. Ξεκίνησαν οι πρώτες ακυρώσεις και οι επιχειρηματίες, καθώς και όλος ο τουριστικός κλάδος «τρέμει» το Brexit.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top