Ιστορική μέρα! Υψώθηκε η ελληνική σημαία στα υποβρύχια ΜΑΤΡΩΖΟΣ και ΚΑΤΣΩΝΗΣ

Ναυπηγήθηκαν από το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Ιστορική μέρα! Υψώθηκε η ελληνική σημαία στα υποβρύχια ΜΑΤΡΩΖΟΣ και ΚΑΤΣΩΝΗΣ

Ιστορική μέρα η σημερινή για το Πολεμικό μας Ναυτικό, καθώς δόθηκαν τα ονόματα και υψώθηκε η ελληνική σημαία στα δύο εναπομείναντα υπερσύγχρονα γερμανικά υποβρύχια τύπου 214.

Η τελετή έγινε στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για τα υποβρύχια «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» και «Κ��ΤΣΩΝΗΣ», που εντάχθηκαν επισήμως στο στόλο μας, μετά τα υποβρύχια «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ», «ΠΙΠΙΝΟΣ», αλλά και το εκσυγχρονισμένο «ΩΚΕΑΝΟΣ».

Ανάδοχος στο υποβρύχιο «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» ήταν ο Ναύαρχος εν αποστρατεία κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης που έσπασε την καθιερωμένη σαμπάνια, όπως απαιτεί η παράδοση, πάνω στο σκάφος.

Στο υποβρύχιο «ΚΑΤΣΩΝΗΣ», ανάδοχος ήταν ο πλοίαρχος σε πολεμική διαθεσιμότητα, κύριος Δημήτριος Μητσάτσος.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός Ναυτιλίας, ο κοινοτικός επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, βουλευτές της αντιπολίτευσης και πολλοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού.

«Τα ελληνικά χέρια, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αλλά και σε όλα τα Ναυπηγεία της Ελλάδος με τη βοήθεια και την τεχνογνωσία του Πολεμικού Ναυτικού έκαναν θαύματα» επισήμανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Όλα τα υποβρύχια, εκτός από το «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» που ήταν το πρώτο, ναυπηγήθηκαν με ευθύνη του Πολεμικού Ναυτικού, από το προσωπικό του, καθώς και από τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

«Και τα δύο πλοία ναυπηγήθηκαν στην Ελλάδα από ελληνικά χέρια, καταδεικνύοντας έτσι τις σημαντικές δυνατότητες της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας» τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.

«Τα υποβρύχια αυτά μαζί με το σύνολο του στόλου μας και το πιο δυνατό μας όπλο, το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού, στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής και αποφασιστικότητας» δήλωσε ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top