Μακρίσια Ηλείας: Όλοι ψάχνουν το μεγάλο φίδι που έχει προκαλέσει πανικό

Επικρατεί πανικός

Μακρίσια Ηλείας: Όλοι ψάχνουν το μεγάλο φίδι που έχει προκαλέσει πανικό

​Μόνο στη ζούγκλα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μέχρι σήμερα φίδια όπως αυτό που έχει σπείρει τον πανικό στη Μακρίσια Ηλείας.

«Κάποιος συνδημότης πήγε στο χωράφι του σε ελαιώνα να καθαρίσει το κτήμα του από τα άγρια χόρτα και έπεσε μπροστά σε ένα τεράστιο φίδι κουλουριασμένο σε μορφή σάκου μεγάλου. Νομίζοντας ότι θα το ενοχλήσει έθεσε σε πρόθεση όλο του το κεφάλι το οποίο ήταν σε μέγεθος μεγάλου πεπονιού», είπε στο Star o Παναγιώτης Γριβάκης, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μακρισίων.

Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής τα τελευταία 24ωρα βρίσκονται σε κατάσταση πανικού.

«Δε βγαίνουν αυθόρμητα από τα σπίτια τους, ελέγχουν βεράντες και μπαλκόνια, όσοι έχουν μωρά τα έχουν κλείσει», πρόσθεσε ο κύριος Γριβάκης.

Όσο για το πως ��πορεί να βρέθηκε ένα τέτοιο φίδι στην περιοχή;

«Αυτό το φίδι έχει ακουστεί ότι το είχε κάποιος από την περιοχή το έθρεφε κυρίως με κουνέλια. Κάποια στιγμή οικονομικά δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και για να μην το σκοτώσει το άφησε. Αν υποθέσουμε όμως ότι ένα τέτοιο φίδι δεν είναι κατοικίδιο κάποιου, υπάρχει περίπτωση να είναι γηγενές;», είπε ο κύριος Γριβάκης.

«Δύσκολο να υπάρχει τόσο μεγάλος βόας. Είναι κυρίως μικρός βόας που υπάρχει στην Ελλάδα και δεν ξεπερνά το ένα μέτρο και είναι εντελώς άκακος», τόνισε ο Γιώργος Παπαϊωάννου, κτηνίατρος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top