ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ πρόστιμα σε γιατρούς ΕΟΠΠΥ για…σφραγίδες και υπογραφές που λείπουν απ'τα παραπεμπτικά

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

ΤΣΟΥ��ΤΕΡΑ πρόστιμα σε γιατρούς ΕΟΠΠΥ για…σφραγίδες και υπογραφές που λείπουν απ

​Στα κάγκελα είναι οι 5.500 συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και περίπου 3.500 διαγνωστικά κέντρα με τους ελέγχους του οργανισμού που μοιράζουν τσουχτερά πρόστιμα και κουρέματα για παραπεμπτικά από τα οποία λείπουν υπογραφές και σφραγίδες.

Η Άννα Μαστοράκου, η οποία είναι πρόεδρος των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ έφυγε από την Πάτρα όπου εργάζεται και ήρθε στην Αθήνα για να παραπονεθεί για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί με τα απανωτά κουρέματα στις αποδοχές τους από λάθη και διοικητικές παραλείψεις στα παραπεμπτικά των ασθενών.

Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ όπως λένε έχουν υποστεί παράλογο κούρεμα των αποδοχών τους για διοικητικά λάθη και παραλείψεις. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ πάντως μιλώντας στο STAR είπε πως όσοι γιατροί έχουν παράπονα μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις.

Παραδείγματα

Πνευμονολόγος στην Πάτρα εκτέλεσε παραπεμπτικό 42 ευρώ και κουρεύτηκαν τα 109 ευρώ για αμέλεια υπογραφής από τον ασθενή.

Διαγνωστικό κέντρο στη Λάρισα έκανε τομογραφία αξίας 125,46 ευρώ σε ασθενή με κλειστοφοβία και κουρεύτηκε το ποσό των 1571 ευρώ επειδή ο ασθενής δεν υπέγραψε το παραπεμπτικό.

Οι ασφαλισμένοι αναγνωρίζουν πως οι γιατροί είναι εγκλωβισμένοι στη γραφειοκρατία.

Οι γιατροί καταγγέλλουν πως με τέτοιους ελέγχους δεν πατάσσεται η παραβατικότητα επίορκων γιατρών και ο ΕΟΠΥΥ επιμένει πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του οργανισμού που γίνεται τόσο συστηματικός και οργανωμένος έλεγχος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top