Παίρνουν τη βαλίτσα τους και φεύγουν για το εξωτερικό οι ειδικευόμενοι γιατροί

Ελπίζοντας σε μια καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση

Παίρνουν τη βαλίτσα τους και φεύγουν για το εξωτερικό οι ειδικευόμενοι γιατροί

​Στο εξωτερικό φεύγουν πλέον οι περισσότεροι ειδικευόμενοι γιατροί αμέσως μόλις τελειώσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα. Οι συνθήκες που επικρατούν στα ελληνικά νοσοκομεία τους οδηγούν να αναζητήσουν δουλειά σε άλλες χώρες. Όσοι μένουν εδώ φτάνουν στα όρια της εξάντλησης.

Οι χαμηλοί μισθοί, οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, η υψηλή φορολογία αλλά και η ανασφάλεια ως προς την επαγγελματική αποκατάσταση οδηγούν τους νέους γιατρούς, αμέσως μόλις πάρουν το πτυχίο τους από τα ελληνικά πανεπιστήμια, να παίρνουν τις βαλίτσες τους και να φεύγουν στο εξωτερικό με προοπτική να μην επιστρέψουν ποτέ στην Ελλάδα.

Πριν ξεσπάσει η κρίση στη χώρα μας, οι ειδικευόμενοι γιατροί έπρεπε να περιμένουν για χρόνια μέχρι να μπουν σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο για να κάνουν την ειδικότητα τους. Τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

"Μεγάλος αριθμός φεύγει με αποτέλεσμα οι θέσεις να είναι ακάλυπτες, ενώ δεν υπάρχουν και ειδικευμένοι γιατροί με βάση τις ανάγκες των ασθενών" τονίζει ο κ.Γαλανόπουλος, ειδικευόμενος ορθοπεδικός.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες δουλεύουν στα γεμάτα ελλείψεις και κενά, δημόσια νοσοκομεία, οι ειδικευόμενοι γιατροί οδήγησε τρεις νέους να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους από το Βενιζέλειο νοσοκομείο στην Κρήτη.

«Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σκεφτείτε πόσο στρες είχαν, που σε αυτή την εποχή με πενιχρούς μισθούς, παράτησαν τη δουλειά τους, χωρίς να έχουν βρει κάτι άλλο» επισημαίνει ο ίδιος.

Οι εξαντλητικές απαιτήσεις στα δημόσια νοσοκομεία εγκυμονούν κινδύνους για ανθρώπινες ζωές καθώς όπως λένε οι γιατροί δεν είναι ρομπότ και μέσα σε 36 ώρες συνεχούς εργασίας, κάτι μπορεί να ξεφύγει. Όμως ανάμεσα στις ζωές που κινδυνεύουν είναι και αυτές των γιατρών.

«Έχουν αυξηθεί περιστατικά εμφραγμάτων, εγκεφαλικών σε άτομα 30-35 χρόνων»

Γι’ αυτό το λόγο οι περισσότεροι γιατροί που έχουν φύγει από την Ελλάδα όταν καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα αν θα επιστρέψουν λένε “όχι”, ελπίζοντας σε μια καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση στο εξωτερικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top