Πανελλαδικές: Aυτή είναι η Κρητικοπούλα που πήγε τα μόρια σε άλλο επίπεδο-Πέρασε στην Ιατρική

Η αριστούχος συγκέντρωσε 19.667 μόρια

Πανελλαδικές: Aυτή είναι η Κρητικοπούλα που πήγε τα μόρια σε άλλο επίπεδο-Πέρασε στην Ιατρική

​Η Κωνσταντίνα Ψυχογιού είναι ένα πολύ όμορφο νεαρό κορίτσι, μαθήτρια του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου, που «χτύπησε» πρωτιά στις πανελλήνιες! Συγκεκριμένα, συγκέντρωσε 19.667 μόρια στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Όνειρό της είναι να βοηθάει τους ανθρώπους και γι’ αυτό επέλεξε την Ιατρική.

«Θέλω να φοιτήσω στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο είναι ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν με ένα σωστό και άρτιο εκπαιδευτικό σύστημα», επεσήμανε μιλώντας σχετικά η νεαρή, εξηγώντας στη συνέχεια το πώς επέλεξε την Ιατρική ως επάγγελμα.

«Είχα τα ερεθίσματα από το σπίτι καθώς η μητέρα μου είναι γιατρός. Όταν τελείωσα το γυμνάσιο και μπήκα στο λύκειο αντιλήφθηκα ότι μου άρεσαν πάρα πολύ τα μαθήματα της χημείας, της βιολογίας κτλ. Τότε διαπίστωσα ότι η Ιατρική συνδυάζει όλα αυτά τα μαθήματα και τις επιστήμες. Παράλληλα, η Ιατρική έχει σκοπό να βοηθάει τους ανθρώπους και αυτό με τράβηξε. Στόχος μου είναι να ασχοληθώ με την νευρολογία. Με ελκύει ο εγκέφαλος και το σύστημά του. Εκεί μέσα υπάρχει και η σκέψη και το συναίσθημα», ανέφερε.

Η προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις δεν ήταν το διάβασμα στις τελευταίες τάξεις, όπως τόνισε.

«Όλα τα χρόνια που ήμουν μαθήτρια διάβαζα. Την ουσιαστική προσπάθεια βέβαια την έκανα στο Λύκειο ενώ φροντιστήριο πήγα μόνο την τελευταία τάξη. Γενικότερα η επιτυχία στις πανελλήνιες δεν οφείλεται μόνο στο διάβασμα που μπορεί να κάνει κάποιος στην τρίτη λυκείου», υπογράμμισε.

Το τέλος των πανελληνίων και τα… αποτελέσματα

Το πρώτο πράγμα που έκανε η Κωνσταντίνα Ψυχογυιού όταν έδωσε και το τελευταίο μάθημα στις πανελλήνιες ήταν να… κοιμηθεί!

«Όταν έφυγα από το σχολείο και συνειδητοποίησα ότι ήταν το τελευταίο μάθημα που θα έδινα στις πανελλήνιες γύρισα στο σπίτι μου και κοιμήθηκα. Μου είχε λείψει απίστευτα ο ύπνος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τώρα πλέον μπορούσα να κοιμηθώ. Το βράδυ, βγήκα έξω με φίλους», ανέφερε η νεαρή ενώ παράλληλα περιέγραψε στο cretapost την αντίδρασή της μόλις αντίκρισε τους βαθμούς της.

«Ήμουν μαζί με την αδερφή μου που είχε έρθει μαζί μου για στήριξη. Όταν είδα τα αποτελέσματα γύρισα και την αγκάλιασα. Προσπαθούσα να πιστέψω όλο αυτό που έγινε», επεσήμανε.

PSYXOGIOY1.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top