Στάχτες και αποκαΐδια στη Ρόδο-Η εικόνα με το τρομαγμένο ελάφι συγκλονίζει

Η φωτιά προκλήθηκε από σπινθήρα θεριστικής μηχανής-ΔΕΙΤΕ τις καταστροφές που άφησε πίσω της

Στάχτες και αποκαΐδια στη Ρόδο-Η εικόνα με το τρομαγμένο ελάφι συγκλονίζει

​Θλιβερή είναι η εικόνα από τη φωτιά στη Ρόδο, που ξέσπασε χθες το πρωί και παραμένει σε εξέλιξη η κατάσβεσή της.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου κος Νίκος Θεοδωρίδης που βρέθηκε στο σημείο της πυρκαγιάς, είναι ενδεικτική και συγκλονιστική: «Το αρσενικό ελάφι ΝΤΑΜΑ ΝΤΑΜΑ, σε πλήρη απόγνωση, να αναζητεί μέσα από τα αποκαΐδια τον δρόμο να επιστρέψει στο κοπάδι και στο λημέρι του» έγραψε.

elafi_631_355.jpg
Η φωτιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου, από στην περιοχή «Ασώματος» της Απολακκιάς και είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων, δάσους, χορτολιβαδικής έκτασης, αλλά και στάβλων, γεωργικών μηχανημάτων και αποθηκών, σύμφωνα με τη Δημοκρατική της Ρόδου, ενώ τόσο αυτό το χωριό όσο και η Ιστριος εκκενώθηκαν προληπτικά.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά, καθώς είχαν κοπάσει οι ισχυροί άνεμοι, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ξανά οι προσπάθειές τους καθώς υπήρχαν μικρές αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αγαπητό Πάλλα, αλλά και τον Πρόεδρο της ΔΚ Απολακκιάς Στάθη Διαμαντή, η φωτιά προκλήθηκε από σπινθήρα θεριστικής μηχανής. Κάτι το οποίο παραδέχθηκε στο ανακριτικό της ΠΥ ο γεωργός που θέριζε το χωράφι του, όπως αναφέρει η Δημοκρατική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο – Κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Yπό μερικό έλεγχο αλλά με συνεχείς αναζωπυρώσεις η πυρκαγιά στη Νότια Ρόδο

Δείτε στο βίντεο το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top