Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμοί των Πανελλαδικών – Τι θα γίνει με τα μηχανογραφικά!

Τέλος στην αγωνία των μαθητών-Πρώτη ανάρτηση:17/06/2016 01:00

Στο τέλος της πλησιάζει η αγωνία των μαθητών που πήραν μέρος στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά και των γονέων τους, καθώς σήμερα, Παρασκευή, αναρτώνται στα σχολεία και στο Ίντερνετ οι βαθμολογίες.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμοί θα αναρτηθούν στα σχολεία όλης της χώρας σταδιακά, έως το μεσημέρι, ενώ στις 14:00 θα είναι διαθέσιμες και στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Την Τετάρτη, 22 Ιουνίου, θα γίνουν γνωστές, με τον ίδιο τρόπο, οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Επαγγελματικών Λυκείων.

Τα μηχανογραφικά

Για να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, οι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο Λύκειό τους και να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Με αυτόν τον κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται τη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση, να μελετούν το μηχανπογραφικό τους και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί και μέχρι τις 8 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να μπουν στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση και να «κλειδώσουν» τις επιλογές τους («οριστικοποίηση»).

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Ο υποψήφιος καλό είναι να εκτυπώσει ή/και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να δει τις τελικές προτιμήσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία αυτή είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανελλαδικές 2016: ΔΕΙΤΕ τα στατιστικά-Σε ποια μαθήματα έγραψαν καλά οι υποψήφιοι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top