ΡΕΠΟΡΤΑΖ STAR: Η κρίση βλάπτει σοβαρά την ψυχική υγεία!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ STAR: Η κρίση βλάπτει σοβαρά την ψυχική υγεία!

​Ραγδαία άνοδο της κατάθλιψης έφερε η οικονομική κρίση στη χωρά μας, σύμφωνα με νέα έκθεσή της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Συγκινούμαι για την κατάσταση που γίνεται γενικώς στη χώρα μας και πόσο μάλλ��ν όταν έχεις παιδιά και προσπαθείς για το μέλλον των παιδιών σου να παλέψεις με τις συνθήκες οι οποίες είναι πολύ δύσκολες» είπε η Όλγα, μητέρα δυο παιδιών έξω από τον ΟΑΕΔ στο STAR.

Είναι μανούλα δύο παιδιών και πήγε να ρωτήσει αν δικαιούται κάποιο βοήθημα. Πριν ένα χρόνο απολύθηκε. Μαζί με τη δουλειά έχασε όπως μας εξηγεί και την γη κάτω απ' τα πόδια της. Τότε ήταν που η κρίση πανικού της χτύπησε την πόρτα για πρώτη φορά.

Η ανεργία είναι από τις χειρότερες μορφές ψυχολογικής βίας και οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν. Μελέτη της τράπεζας της Ελλάδας έδειξε πόσο βαθιά έχει επηρεάσει η κρίση την ψυχική υγεία των Ελλήνων.

Το 2008 τα ποσοστά κατάθλιψης του πληθυσμού ήταν μόλις στο 3,3%. Το 2009 στο 6,8%, το 2011 στο 8,2% ενώ το 2014 εκτινάσσονται στο 12,3%.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου κλήθηκε να παλέψει με το τέρας της ανεργίας το 2012 στα 50 του χρόνια. Πως το βίωσε;
«είχα εξαφανιστεί απ τους φίλους, από το ένα από το άλλο. Έλεγαν όλοι τι έγινε ο Παπακωνσταντίνου, τον χάσαμε γιατί δεν βγαίνει έξω και λοιπά .Και τι να πω; Παιδιά δεν έχω να βγω έξω γιατί έκλεισε η επιχείρηση»

Σύμφωνα με τους ειδικούς η ανεργία δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική υγεία των θυμάτων της, αλλά επιβαρύνει και την σωματική τους υγεία.

Δεν είναι τυχαίο ότι η έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος συσχετίζει την ανεργία με τη θνησιμότητα. Επισημαίνει ότι µία αύξηση της ανεργίας κατά 1% συνδέεται µε 1 επιπλέον θάνατο από καρκίνο ανά 300.000 άτομα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top