Έρχονται τα πρώτα 40άρια! Ανεβαίνει η θερμοκρασία από σήμερα

Δείτε τι λέει στο Star o μετεωρολόγος Μανώλης Ανανδρανιστάκης - Πρ. ανάρτηση: 00.30

Έρχονται τα πρώτα 40άρια! Ανεβαίνει η θερμοκρασία από σήμερα

Ο τζίτζικας φέτος θα σκάσει από τον Ιούνιο. Το κύμα ζέστης που περιμένουν από την Παρασκευή οι μετεωρολόγοι θα ταλαιπωρήσει τους Έλληνες για αρκετά 24ωρα και θα στείλει κόσμο στις παραλίες.

«Από την Παρασκευή και για τρεις με τέσσερις τουλάχιστον ημέρες ο καιρός στη χώρα μας θα είναι πολύ ζεστός, με τη θερμοκρασία όχι μόνο να φτάνει, αλλά και να ξεπερνά σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας τους 40 βαθμούς. Κάπως καλύτερη θα είναι η κατάσταση στα νησιά όπου το θερμόμετρο δεν φαίνεται να δείχνει πάνω από τους 36 με 37», λέει στο Star ο μετεωρολόγος Μανώλης Ανανδρανιστάκης.

Το τριήμερο η θερμοκρασία στη Λάρισα, στην Αγχίαλο και στη Λαμία θα φτάσει τους 41 βαθμούς, στην Αθήνα, στη Σπάρτη και στις Σέρρες τους 40, ενώ 39 βαθμούς θα έχουν το Αγρίνιο, το Αργός και η Τρίπολη.

«Αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν θα δούμε ότι οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες τον μήνα Ιούνιο παρατηρήθηκαν τα έτη 1982 και 2007. Συγκεκριμένα το 1982 το θερμόμετρο έδειξε τους 44,6 βαθμούς στη Φιλαδέλφεια και τους 43,8 στην Ελευσίνα. Η μεγαλύτερη όμως θερμοκρασία που μετρήθηκε τον μήνα Ιούνιο είναι το 2007 στο Άργος όπου έφτασε τους 46,7 βαθμούς», πρόσθεσε ο μετεωρολόγος Μανώλης Ανανδρανιστάκης.

Μπορεί αυτή τη φορά να μην αναμένεται νέο ρεκόρ ζέστης, ωστόσο ακόμα και οι 41 βαθμοί δεν είναι παίξε γέλασε, ιδίως αν τα οικονομικά προβλήματα δεν επιτρέπουν τη χρήση του κλιματιστικού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top